Šport > Moto športi
29 ogledov

Kimi ni Alonso: z ekipo v Silverstone

kimi raikkonen EPA
Dirkač Lotusa Kimi Räikkönen ne bo sledil zgledu Fernanda Alonsa, saj se Finec namerava udeležiti testiranja Pirellijevih pnevmatik v Silverstonu.

V Silverstonu bodo prihodnji teden na sporedu testiranja Pirellijevih pnevmatih, ki so bila sprva namenjena mladim dirkačem, vendar se jih bodo zarad težav s prilagajanjem na spremembe v gumah udeležili tudi aktualni vozniki formule 1.

Dirkači bodo na legendarnem britanskem dirkališču testirali nove pnevmatike italijanskega proizvajalca, ki jih bodo uporabljali na dirki za VN Madžarske. V Angliji ne bo Fernanda Alonsa, ki je zatrdil, da ga bo moral Ferrari v testiranje prisiliti. ''Nisem Pirellijev testni dirkač,'' se je jezil dvakratni svetovni prvak.

Lotus v polni zasedbi

Med dirkači, ki se bodo udeležili tesitranja, je tudi Kimi Räikkönen (Lotus), ki bo testiral v petek, Lotus pa namerava na stezo poslati še Romaina Grosjeana, Davideja Valsecchija in Nicolasa Prosta.

''To bodo zanimiva testiranja in v treh dneh nas čaka veliko dela. Seveda si želimo vsem trem dirkačem zagotoviti čim več časa na stezi, obenem pa si želimo analizirati posodobitve dirkalnika. Tretji dan bomo poskušali pomagati Pirelliju, da bodo lažje razumeli spremembe v gumah. Testiranja bodo koristila Kimiju in Romainu (Grosjeanu, op. a.) in nam pomagala razumeti delovanje gum pred dirko na Madžarskem,'' je povedal Lotusov inženir Alan Permane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.