Šport > Moto športi
23 ogledov

Kimi za kokpit poklical Renault

Nekdanjemu prvaki Kimiju Räikkönenu se je znova zahotelo formule 1. (Foto: Reute Žurnal24 main
Kimi Räikkönen si želi vrnitve v formulo 1. Osebno je poklical vodjo ekipe Renault. Brez sedeža za zadnjih pet dirk te sezone pa je ostal Pedro de la Rosa. Že v Singapurju ga bo zamenjal Nick Heidfeld.
Vrnitev Heidfelda!
Peter Sauber je odpustil Pedra de la Roso, katerega bo na zadnjih petih dirkah te sezone zamenjal Nick Heidfeld. Ta je bil na začetku sezone rezerva pri Mercedesu, nato pa testni dirkač Pirellija. "Kot nor se veselil nove priložnosti. Motiviran sem, kot še nikoli," je dejal Heidfeld, presenečen in razočaran pa je De la Rosa: "Še naprej imam namen leta 2011 dirkati v formuli 1."

Nekdanji svetovni prvak formule 1 Kimi Räikkönen v svoji prvi sezoni v svetovnem prvenstvu v reliju ni konkurenčen za stopničke in si tako vendarle želi nazaj v formulo 1. Edini prosti sedež v eni od večjih oziroma boljših ekip je pri Renaultu (Vitalij Petrov namreč pogodbe za sezono 2011 še nima sklenjene). In Räikkönen je tako kar sam poklical vodjo ekipe Erica Boullierja. "Poletje je končano in vse več dirkačev si želi sedež v naši ekipi. Dirkač, ki ga omenjate, je res med možnimi kandidati. Med kandidati je, ker nas je sam poklical," je za Autosport razkril Boullier.

Renault je to sezono boljši od pričakovanj, Robert Kubica je bil tako enkrat drugi in dvakrat tretji, za naslednjo dirko v Singapurju pa so napovedali, da ciljajo na četrte stopničke. Räikkönen je sicer še pred nekaj tedni zatrjeval, da bo ostal v reliju, saj bi se v formulo 1 vrnil le, če dobi konkurenčen dirkalnik. Boullier sicer pravi, da ima za zdaj za drugi sedež v moštvu še naprej nekaj malega več možnosti Petrov, ki pa ima z 19 točkami kar 89 točk manj od Kubice. Če izberejo Räikkönena, bo za moštvo to velik izziv: imeli bi nekdanjega prvaka in talenta, na katerega ta hip polagajo vse upe. "Premislili bomo, a za zdaj v prednosti pri izboru ostaja Vitalij," dodaja Boullier.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.