Šport > Moto športi
28 ogledov

Kubica k Ferrariju? Tega ne zanika!

Kubica k Ferrariju? Ima pogodbo z Renaultom, a odločnega ne morebitni menjavi ni Žurnal24 main
Čeprav ima Massa podpisano pogodbo s Ferrarijem, pa je govoric, da ga bo že naslednjo sezono zamenjal Kubica, vse več. Prav tako je vse več pritiskov na Schumacherja, češ da je z vrnitvijo naredil napako.
"Michael je ob podpisu pogodbe verjel, da se je odločil pravilno. Mislim pa, da je spoznal svojo napako že kmalu po prvih resnejših testiranjih. Takrat je namreč videl, da so mladi dirkači zelo hitri in motivirani. Pri 41 letih Michael pač ne more več tekmovati z Nicom Rosbergom in drugimi tekmovalci," je dejal Flavio Briatore, ki je bil šef Benettona, ko je Michael Schumacher leta 1994 in 1995 osvojil svoja prva naslova prvaka. Briatore je po Eddieju Jordanu (ta je dal prvi priložnost Schumacherju) tako naslednji, ki Nemcu svetuje, naj konča z dirkanjem. Letos je bil 41-letni Schumacher z Mercedesom najvišje na četrtem mestu, skupno pa je trenutno deveti.

Po eni od španskih televizijskih postaj zdaj še nemški časnik Motorsport Aktuell piše, da bo Robert Kubica ekipo Renaulta že v sezoni 2011 zamenjal za Ferrari. Kubica sicer ima pogodbo z Renaultom, prav tako jo ima s Ferrarijem Felipe Massa. Španska televizija je poročala, da bosta preprosto zamenjala kokpita, nemški časnik pa trdi, da bo šel Massa k Sauberju (ta uporablja Ferrarijeve motorje). Podobnim govoricam ponavadi ne dajemo veliko pomena, a Kubica jih ni niti zavrnil niti potrdil: "Ja, slišal sem govorice. Tukaj sem zaradi zmag. Za to potrebujem najboljši dirkalnik. Sem pri Renaultu in sem osredotočen, da bi bili čim boljši. Leta 2011 bi se radi borili za naslov prvaka."

Kubica, ki je že v Singapurju, kjer bo konec tedna nočna VN, o Ferrariju pove: "V kartingu, formuli Renault, formuli 3 sem vedno dirkal za italijanska moštva in živel v bližini Monze. Navezal sem se na Ferrari, ki je ekipa, ki ji ni para. Strast njihovih navijačev in njihova zgodovina je nekaj posebnega. Mislim, da si vsak dirkač želi dirkati za Ferrarija."

Kakšna pa je situacija z vrnitvijo Kimija Räikkönena, ki se ponuja Renaultu in naj bi zamenjal Vitalija Petrova? Za finskega dirkača ne najbolj optimistična. Renault je namreč ta teden podpisal novo sponzorsko pogodbo z enim od ruskih podjetij, kar zagotovo pomeni, da Petrov ostaja pri Renaultu. Za Räikkönena bi se kokpit tako spraznil le, če se zgodi zgoraj zapisani scenarij: Kubica v Ferrari in Massa k Sauberju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.