Šport > Moto športi
13 ogledov

Kubica: "Kimi, dobrodošel v Renaultu"

Robert Kubica je bil na zadnjem treningu pred kvalifikacijami za VN VB v Silvers Žurnal24 main
"Če se nam pridruži Kimi, bo to zelo dobro. Mislim, da je zelo dober in talentiran dirkač," o možnosti prihoda Kimija Räikkönena nazaj v formulo 1 (v moštvo Renaulta) meni njihov dirkač Robert Kubica.

Govorice o vrnitvi nekdanjega prvaka Kimija Räikkönena v formulo 1 ne pojenjajo. Potem ko sta se zapolnila oba kokpita za sezono 2011 v Red Bullu (s katerim se je finskega dirkača povezovalo minulo zimo), mu v peterici letos najboljših moštev ostane na voljo en sam kokpit – v Renaultu. O slednji možnosti je ta vikend v Silverstonu (Räikkönen medtem dirka na reliju za SP v Bolgariji) veliko govora. Bi ga Poljak Robert Kubica, ki je pred dnevi podaljšal pogodbo s francoskim moštvom, sprejel za moštenega kolaga? "Kot vedno rečem: nimam težav z moštvenimi kolegi. Če se nam pridruži Kimi, bo to zelo dobro. Mislim, da je zelo dober in talentiran dirkač."

Če se nam pridruži Kimi, bo to zelo dobro.
Robert Kubica
"Takšna dirkaška postava bi bila zelo dobra za našo ekipo, a ne vem, če bo prihodnost res prinesla takšno možnost. Mislim, da je še prezgodaj govoriti, kdo bo moj ekipni kolega v naslednji sezoni," je še dejal Kubica. Letos je to Rus Vitalij Petrov, ki je edini v letošnji karavani dirkačev, katerega je moštveni kolega premagal na vseh kvalifikacijskih treningih. Tudi milijoni njegovih ruskih mecenov in Lade ga bodo težko obdržali v Renaultu. "Za ekipo je dandanes zelo dobro, da ima dva odlična dirkača, ki si lahko pomagata. Ker je danes malo testiranj, je izmenjava informacij med njima ključna," svoja razmišljanja zaključuje Kubica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.