Šport > Moto športi
173 ogledov

Leclerc najhitrejši na domači progi, razočaranje za Verstappna

Charles Leclerc Profimedia
Leclerc s prvega mesta začenja domačo dirko formule 1 v Monaku.

Voznik Ferrarija Charles Leclerc si je zagotovil prvo mesto na startni črti na nedeljski tekmi za veliko nagrado Monaka. V svoji domovini je šestindvajsetletnik premagal Oscarja Piastrija v McLarnu z najhitrejšim krogom kvalifikacij v času 1:10,270 minute. Carlos Sainz je z drugim Ferrarijem zasedel tretje mesto.

Svetovni prvak in lanski zmagovalec dirke v kneževini Max Verstappen se je moral zadovoljiti s šestim mestom v Red Bullu z zaostankom skoraj treh desetink sekunde.

Za Monačana Leclerca je to že tretji "pole position" v mestu, v katerem se je rodil. Vendar tega v preteklosti ni izkoristil, zaenkrat je svetovni podprvak 2022 še brez zmage ali stopničk na eni najbolj tradicionalnih prizorišč v koledarju dirk.

Prvi startni položaj je v Monaku še posebej pomemben, saj so prehitevalni manevri na ozkem asfaltnem pasu na Azurni obali zelo težki.

Charles Leclerc | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred osmo dirko SP sezone, ki bo v nedeljo ob 15. uri, Verstappen vodi v seštevku prvenstva s 161 točkami pred Leclercom (113) in Sergiom Perezom (107). Verstappen je lani in leta 2021 zmagal na tej zahtevni ulični dirki, Perez pa leta 2022.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.