Šport > Moto športi
23 ogledov

Lepa že, kaj pa hitra?

1/11
Žurnal24 main
Kot zadnja sta nov dirkalnik pokazala Force India in Hispania. Za slednjega je dosežek že, da ni tako grd kot lanski, medtem ko indijska ekipa cilja visoko - na peto mesto med konstruktorji.
Moramo ciljati vsaj na eno mesto višje kot lani. Za to bo potrebna konstantnost. Stopničke? Zakaj pa ne!? Na kakšni dirki bi lahko bili konkurenčni zanje.
Adrian Sutil

Doma na stopničke
Force India, ki še naprej sodeluje z Mercedesom in McLarnom, je pokazal svoj novi dirkalnik VJM04, s katerim želijo na jesenski premierni VN Indije na zmagovalni oder. Ekipa indijskega milijarderja Vijaya Mallye je lansko sezono sklenila na sedmem mestu med konstruktorji, letos želi še dve mesti više. "Imamo tri uspeha lačne dirkače, ki so pripravljeni na korak naprej, morda bodo to točke, stopničke ali celo zmage. Ni mi treba posebej omenjati, da komaj čakam na VN Indije. Nič ne bi bilo lepšega kot stopničke prav na domačih tleh," je dejal Mallya. Za zdaj je najboljša uvrstitev Force Indie drugo mesto Giancarla Fisichelle na VN Belgije leta 2009, a tiste izjemne forme iz konca sezone 2009 lani niso ponovili. Njihova aduta za sezono 2001 sta Nemec Adrian Sutil in novinec iz Škotske, Paul di Resta, na priložnost pa bo kot testni in rezervni dirkač čakal Nemec Nico Hülkenberg.

Poglejte Force Indio in Hispanio v galeriji. Več o novem VJM04 pa lahko zveste v dodanem videu.

Ni več grdi raček
Force India je bila zadnja od 12 ekip formule 1, ki je ta torek pokazala svoj novi dirkalnik. Pred tem so to storili še pri španski Hispanii. Ekipa, ki se še naprej bori s finančnimi težavami, ostaja pri motornem partnerju Cosworthu in ima za zdaj enega samega dirkača – Indijca Naraina Karthikejana. Ta je s seboj pripeljal za zdaj edinega res večjega pokrovitelja ekipe Joseja Carabanteja – indijski avtomobilski koncern Tata. Tehnični vodja moštva Colin Kolles pričakuje velik korak naprej, a resnici na ljubo, kaj več kot konkuriranje Virginu ne gre pričakovati. Zanje je lep dosežek že, da so grdega račka iz lanske sezone vsaj barvno spremenili v enega najlepših v novi. Za to je poskrbel ameriški oblikovalec Daniel Simon. Hispanie ne bo na testiranja v Jerez, ki se bodo na jugu Španije začela v četrtek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.