Šport > Moto športi
7 ogledov

Lorenzo slavil in poslal Márqueza v k****

jorge lorenzo
1/11
EPA
V razredu MotoGP je na dirki v Silverstonu slavil Jorge Lorenzo pred rojakoma Marcom Márquezom in Danijem Pedroso.

Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) je zmagovalec 12. dirke motociklističnega svetovnega prvenstva v razredu MotoGP v Silverstonu. Branilec naslova je na VN Velike Britanije ugnal rojaka in vodilnega v skupnem seštevku Marca Márqueza (Honda) in Danija Pedroso (Honda).

Márquez je sicer nastopil kljub padcu na dopoldanskem treningu, na katerem si je poškodoval ramo. Mladi Španec je slavil na prejšnjih štirih dirkah, tokrat pa ga je Majorčan ugnal po izjemnem manevru, ob prečkanju ciljne črte pa jezo stresel z žaljivo gesto.

Pred Márqueza nekaj ovinkov pred ciljem

Dirka v Silverstonu je postregla predvsem z zanimivim obračunom med Lorenzom in Márquezom, čigar nastop je bil po padcu in poškodbi rame na jutranjem treningu nekaj časa pod vprašajem. A zdravniška služba je Hondinemu vozniku prižgala zelo luč za dirko, na kateri se mlademu 20-letnemu Špancu bližnje srečanje s tlemi ni poznalo.

Z Lorenzom sta se menjavala v vodstvu, svetovni prvak pa je odločilni manever izpeljal le nekaj ovinkov pred ciljem, ko je spet prešel v vodstvo in prvi zapeljal čez ciljno črto.

Lorenzo: "Le redkokdaj tako vesel"

"Res sem si zaslužil to zmago. Le redkokdaj sem se tako veselil. Ta zmaga me je spet potisnila v boj za najvišja mesta. Čeprav je Marc še vedno trdno v vodstvu, pa se lahko zgodi še marsikaj," je po dirki dejal Lorenzo, medtem ko je Márquez dodal: "Glede na okoliščine se je zame in za moj položaj na vrhu skupnega seštevka res dobro izšlo."

Márquez (231), ki so mu naknadno odbili dve točki, ker na ogrevanju ni upočasnil ob rumeni zastavi, je zadržal skupno vodstvo in ima pred Pedroso 28 točk prednosti, pred Lorenzom pa še devet več. Četrti je Italijan Valentino Rossi (Yamaha) s 75 točkami zaostanka. "Doktor" je bil danes prav tako četrti. Do konca sezone je še šest dirk.

Slavila tudi Redding in Salom

V razredu moto2 je bil najhitrejši Britanec Scott Redding (Kalex), drugi je bil Japonec Takaaki Nakagami (Kalex), tretji pa Thomas Lüthi (Suter). V skupnem seštevku vodi Redding s 192 točkami, 38 manj jih ima Španec Pol Espargaró, ki je bil danes osmi.

V razredu moto3 pa je zmagal Španec Luis Salom (KTM). Vodilni v skupnem seštevku je na VN Velike Britanije ugnal rojaka Alexa Rinsa (KTM) na drugem in Álexa Márqueza (KTM) na tretjem mestu. Salom ima v skupnem seštevku 233 točk, sledita mu Španec Maverick Viñales (207) in Rins (200). Naslednja dirka bo čez 14 dni v Misanu.

VN Velike Britanije, Silverstone, motoGP, rezultati:            

1. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 40:52,515 sekunde
2. Marc Márquez (Špa/Honda) +0,081
3. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 1,551
4. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 13,233
5. Álvaro Bautista (Špa/Honda) 13,298
6. Stefan Bradl (Nem/Honda) 20,227
7. Cal Crutchlow (VB/Yamaha) 26,299
8. Nicky Hayden (ZDA/Ducati) 35,993
9. Bradley Smith (VB/Yamaha) 35,119
10. Aleix Espargaró (Špa/ART) 53,196
...

MotoGP, skupni vrstni red (12/18):                   

1. Marc Márquez (Špa/Honda) 233 točk
2. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 203
3. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 194
4. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 156
5. Cal Crutchlow (VB/Yamaha) 136
6. Stefan Bradl (Nem/Honda) 113
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.