Šport > Moto športi
696 ogledov

Marčič reli končal v helikopterju

Simon Marčič Dakar 2019 Facebook
Slovenski dirkač Simon Marčič je svoj peti nastop na reliju Dakar končal predčasno.

Simon Marčič je moral po padcu v četrti etapi zaradi tehničnih težav motorja moral odnehati, čeprav je poskusil vse, da bi dirko nadaljeval.

Marčič je bil pred četrto etapo na skupno 92. mestu, četrto pa je končal kmalu po začetku; na maratonski etapi od Arequipe do Moqueguaja je na težkem odseku že kmalu po startu pri visoki hitrosti padel. Sam je sicer ostal praktično nepoškodovan, a jo je precej slabše odnesel njegov motocikel. 

Poškodbe pogonskega agregata in navigacijskega dela na motociklu so bile takšne, da Mariborčan kljub vztrajnosti in želji po nadaljevanju nazadnje ni mogel "oživiti" svojega konjička, tako da je reli končal s helikopterskim prevozom prirediteljev. Helikopter ga je odpeljal v začasni bivak v Moqueguo, danes pa čaka na prevoz v Arequipo.

Simon Marčič Dakar 2019 | Avtor: Facebook Facebook

"Skoraj v živo iz puščave ... Po padcu sem nadaljeval, a je na koncu verjetno motor 'zaribal' zaradi 'feš-feša' ... V helikopter nisem šel prostovoljno, ampak druge rešitve ni bilo," je na Facebooku sporočil Marčič in potem še v video zapisu v angleščini dodal, da je motor očitno v nedelujočem stanju, da je poskušal vse, kar je bilo mogoče, a zaradi peska, ki je vdrl vanj, ni bilo odziva. "Zelo sem razočaran, ampak tako pač je na Dakarju," je še dodal slovenski dirkač.

Iz njegove ekipe so še sporočili, da je po padcu Marčič še nadaljeval dirkanje, a mu je po nekaj sto kilometrih v pogonski agregat potegnilo zelo fin pesek (feš-feš) tamkajšnje puščave in je bil prisiljen v odstop. Pri padcu je utrpel pretres možganov, a je sicer njegovo zdravstveno stanje v redu.

Reli v Južni Ameriki bo tako Marčič še drugič v zadnjih treh letih končal predčasno; leta 2017 je bil konec zanj precej boleč, saj je po trčenju z enim najboljših voznikov na tem tekmovanju Stephanom Peterhanslom končal v bolnišnici z zlomljeno nogo, lani pa je zaradi številnih tehničnih težav reli končal na skupno 69. mestu.

Simon Marčič Dakar 2017 Reli Dakar Šport Začetek slovitega relija tudi s slovensko udeležbo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice