Šport > Moto športi
5824 ogledov

Velik in nepričakovan udarec za dirkača Mercedesa

valteri bottas
Drugi dirkač srebrne puščice Valtteri Bottas je doživel nepričakovan udarec pred začetkom sezone 2019.

Valtteri Bottas je ob koncu lanske sezone F1, v kateri se je njegov moštveni kolega Lewis Hamilton veselil že petega naslova svetovnega prvaka, dočakal novo pogodbo z Mercedesom.

Ta mu ne zagotavlja dolgoročne varnosti, saj so mu srebrni ponudili zgolj 12-mesečno podaljšanje, za nameček pa njegov sedež vse bolj ogroža član Mercedesovega razvojnega programa Esteban Ocon.

Kot da to ne bi bilo dovolj, mu je zdaj hrbet obrnil še glavni pokrovitelj in pod vprašaj postavil njegovo prihodnost v elitnem dirkaškem športu.

Razlogi so jasni

Bottas v prejšnji sezoni ni prepričal in v skupnem seštevku pristal šele na petem mestu. Poleg Hamiltona so ga premagali še Sebastian Vettel (Ferrari), Kimi Räikkönen (Ferrari) in Max Verstappen (Red Bull). Mercedes je kljub temu osvojil naslov konstruktorskega prvaka, v nasprotnem primeru bi Finec bržkone že iskal novo ekipo.

maurizio arrivabene sebastian vettel Nepričakovano Šport Bomba iz Maranella, Ferrari šokiral z odločitvijo

Slabši izkupiček je bil skupek različnih okoliščin. Bottas se je zelo zgodaj znašel v vlogi podpornega dirkača, imel je nekaj smole, privoščil pa si je tudi nekaj napak. Vse skupaj je botrovalo k prekinitvi sodelovanja s podjetjem Wihuri Group, ki ga je podpiralo skoraj dve desetletji.

Bottas je tako ostal brez glavnega pokrovitelja, kar bi lahko močno vplivalo na zagotavljanje sedeža v prihodnosti.

bottas hamilton mercedes | Avtor: Epa Epa

"Druga polovica sezone je bila veliko razočaranje," je povedal predsednik finskega konglomerata in milijarder Antti Aarnio-Wihuri. "Krivda ni samo njegova, delno je bilo to tudi posledica tehničnih težav in moštvenih odločitev, vendar vseeno menimo, da je bil dokaj slab. Težko je dirkati ob Hamiltonu, a Valtterija so premagali tudi številni drugi. Končal je na petem mestu, kar je dokaj slab rezultat," je dodal.

Bottas v lanski sezoni ni dobil niti ene dirke in postal prvi dirkač Mercedesa po Michaelu Schumacherju v sezoni 2012, ki se ni povzpel na najvišjo stopničko.

valtteri bottas | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice