Šport > Moto športi
689 ogledov

Verstappen: Hamilton boljši samo zaradi Mercedesa

lewis hamilton max verstappen Epa
Neposredni Max Verstappen je odkrito podvomil v superiornost petkratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona.

Lewis Hamilton se nezadržno približuje rekordom Michaela Schumacherja, za kar pa je po mnenju kolega Maxa Verstappna najbolj zaslužna njegova dominantna srebrna puščica.

Dirkač Red Bulla je namreč prepričan, da so v pretekli sezoni ob Hamiltonu tekmovali vsaj štirje dirkači, ki bi zlahka dosegali enake rezultate, če bi imeli na voljo tako dovršen paket.

"Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo in jaz bi s takšnim dirkalnikom prav tako zlahka osvojili naslov svetovnega prvaka," je prepričan 21-letnik. "Po mojem Mercedes na nekaterih dirkah sploh ni dirkal s polno močjo," je dodal. 

Hamilton je s štirimi naslovi v zadnjih petih sezonah in serijskim zmagovanjem na dirkah za veliko nagrado sprožil vse glasnejše primerjave z legendarnim Schumacherjem. Šef Mercedesa Toto Wolff je prepričan, da njegov varovanec ni deležen spoštovanja, ki si ga zasluži.

Hamilton je dobil 51 od 100 dirk v dobi V6 turbo motorjev.

"Ne prepoznajo vsi veličine, kadar se dogaja pred njihovimi očmi. Vedno sta prisotni zavist in negativnost. Priznanje običajno dočakajo šele po koncu kartere. Ne vem, zakaj je tako. Veliko srečo imamo, da smo priča morda najboljšemu dirkaču vseh časov. Michael je postavil neverjetne rekorde in Lewis je na podobni poti. Tudi Michaelu so veličino priznali šele po njegovi upokojitvi in še bolj po tragični nesreči. Škoda, da je tako" je komentiral Wolff.

wolff hamilton bottas | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 1
  • supreme 19:01 23.december 2018.

    To je tako vsem jasno, ki se spoznamo na f1. ...drgac je povprecen

Sorodne novice