Šport > Moto športi
2496 ogledov

Marquez kritičen do prvaka: "Dve točki gor ali dol"

Bagnaia Marquez Epa
Marc Marquez je za nesrečo v zaključku dirke razreda motoGP na Portugalskem okrivil dvakratnega svetovnega prvaka Francesca Bagnaio.

Marc Marquez (Ducati Gresini) in aktualni svetovni prvak Francesco Bagnaia (Ducati) imata različna pogleda na nesrečo v zaključku druge dirke sezone za VN Portugalske, po kateri sta oba ostala brez možnosti za vrhunsko uvrstitev.

Dirkača sta trčila v boju za četrto mesto zgolj tri kroge pred koncem preizkušnje na Portimau.

Jorge Martin VN Portugalske Šport Svetovni prvak trčil v Marqueza, do zmage Martin

Marquez je prepričan, da je nesrečo zakrivil Bagnania, medtem ko slednji trdi, da je bil njegov manever okoliščinam primeren.

"Nemogoče, da bi se dva dirkača strinjala samo eno uro po nesreči," se je v pogovoru z novinarji nasmihal Marquez, ki je zaradi udarca v ramo opravil še kratek pregled v zdravstvenem centru.

"Komisarjem sem dejal, da gre po moji oceni za dirkaški incident na skrajni meji, na njih pa je, da to mejo določijo. Kar se mene tiče, je bila to njegova napaka. Po moje je bil preveč optimističen. Borila sva se za peto, šesto mesto. Dve točki gor ali dol. Imel je tudi težave z gumami. Do konca so bili še trije, štirje krogi. Vedel je, da bo izgubil še kakšno mesto, zato ni bilo potrebe po tako agresivnem dirkanju. Tako se je odločil. Posledica je dvojna ničla."

Medtem ko je Bagnaia dirko končal z odstopom, je Marquez osvojil 16. mesto, kar je tik za zadnjim dobitnikom točk.

Svetovni prvak je imel drugačen pogled na nesrečo. "Ko me je prehitel, je zapeljal zelo na široko. Ko se z nekom boriš za položaj in ga odnese izven idealne linije, kaj narediš? Poskušaš ga prehiteti. Meni se to ni zdelo tvegano. Marc je prevozil svojo linijo in prišlo je do trčenja. Čeprav me jezi, je to normalen dirkaški incident. Jezen sem, ker nisem osvojil točk, a sezona je še dolga," se je tolažil Italijan.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:37 25.marec 2024.

    Je še kdo kritičen do takšnih bednih prispevkov..?