Šport > Moto športi
23 ogledov

Márquez: Naredili smo napako

marc marquez Reuters
Španski dirkač Marc Márquez je priznal, da je ekipa na dirki za VN Avstralije storila veliko napako, saj bi se v nasprotnem primeru lahko bojeval za mesto na zmagovalnem odru.


Ekipa Honde je dodobra oškodovala svojega varovanca, ki bi si lahko že na dirki za VN Avstralije privozil naslov svetovnega prvaka. Marc Márquez, ki prvo leto dirka v najelitnejšem dirkaškem razredu, je bil na dirki diskvalificiran, ker je prepozno zapeljal v bokse.

Namesto da bi se veselil nove vrhunske uvrstitve, je Marquez vknjižil okroglo ničlo, medtem ko se mu je njegov največji konkurent in aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo (Yamaha) z zmago približal na vsega 18 točk zaostanka.

Dve dirki pred koncem sezone je tako še vse odprto. ''V četrtek sem povedal, da je prvenstvo zelo dolgo. Danes se je zgodilo to, v Motegiju pa se lahko zgodi kaj drugega. Vem, da gremo v pravo smer in na motorju se počutim odlično. Danes bi se lahko boril za stopničke ali zmago,'' je povedal Marquez.

Márquez: Tabla je bila v redu

Zaradi prevelike obrabe Bridgestonovih pnevmatik so organizatorji dirko s 27 krogov skrajšali na 19. Prav tako so se odločili, da morajo dirkači nujno opraviti menjavo motocikla, in sicer najpozneje po desetih krogih. Pedrosa je v bokse zapeljal ob koncu devetega kroga, Lorenzo v zaključku desetega, medtem ko je Márquez na stezi ostal krog predolgo, kar ga je nato stalo končne uvrstitve.

''Nismo pravilno načrtovali, saj smo mislili, da lahko odpeljemo še en krog. Mislili smo, da lahko v bokse zapeljem ob koncu enajstega kroga. Težava ni bila v tabli, ta je bila v redu, ko sem videl 'boks', sem zapeljal noter. Zdaj moramo to pozabiti in se osredotočiti na Motegi,'' je dodal Márquez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.