Šport > Moto športi
896 ogledov

Marqueza bo nasledil Rossijev polbrat

Luca Marini Epa
Japonski motošportni gigant je sklenil dvoletno pogodbo z naslednikom Marca Marqueza.

Italijanski motociklist Luca Marini bo v naslednjih dveh sezonah vozil za ekipo Honde v svetovnem prvenstvu elitnega razreda motoGP, je danes sporočila japonska ekipa. Šestindvajsetletnik je bil letos član ekipe VR46 Ducati, ki je v lasti njegovega polbrata in večkratnega svetovnega prvaka Valentina Rossija.

Marini Rossi | Avtor: Epa Epa

Elitnemu razredu motoGP se je Italijan pridružil leta 2021, po šestih zmagah in 15 uvrstitvah na oder za zmagovalce v razredu moto2, leta 2020 pa je prvenstvo sklenil na drugem mestu.

Odkar je storil preskok v kraljevski razred, se je Marini dvakrat zavihtel med najboljše tri, dvakrat je bil najhitrejši v kvalifikacijah, v letošnji sezoni pa je štirikrat stopil na stopničke na sprinterskih dirkah.

Luca Marini | Avtor: Epa Epa

S Hondo je podpisal pogodbo za sezoni 2024 in 2025, moči pa bo združil s Špancem Joanom Mirom. Pri Hondi se je prosto mesto odprlo po tem, ko pogodbe niso podaljšali z Marcom Marquezom, slednji bo prihodnjo sezono dirkal za Gresini Ducati.

Jorge Martin Marc Marquez Kaotičen zaključek Šport Veliki osmoljenec o hudi nesreči z Marquezom: "Videl me je in ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.