Šport > Moto športi
750 ogledov

Martín takoj na vrh, Rossi opravil še zadnjič

Jorge Martín Epa Jorge Martín.
V kvalifikacijah za VN Valencie je il najhitrejši domačin.

Španec Jorge Martín (Pramac Ducati) bo na nedeljski zadnji dirki sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu v Valencii začel z najboljšega položaja v razredu motoGP. V kvalifikacijah je ugnal Ducatijeva tovarniška dirkača, Italijana Francesca Bagnaio in Avstralca Jacka Millerja. Za Martína, ki je letos prvič vozil v najmočnejšem razredu, je bil današnji "pole postion" četrti v sezoni.

Svetovni prvak, Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), bo zadnjo dirko sezone začel z osmega mesta, z desetega pa veteran Valentino Rossi (Yamaha SRT), za Italijana bo to zadnja dirka v bogati karieri.

V seštevku SP je v najmočnejšem razredu pred Valencio že vse jasno. Prvak je Quartararo, ki ima 267 točk, Bagnaia ga z 227 ne more več ujeti, ne more pa niti izgubiti drugega mesta, saj tretji Španec Joan Mir (Suzuki), danes četrti v kvalifikacijah, zaostaja več kot 25 točk.

Zadnja dirka sezone v motoGP se bo v nedeljo začela ob 14. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.