Šport > Moto športi
3651 ogledov

McLarnova legenda se vrača v Formulo 1, krepi velikega rivala

Martin Whitmarsh Profimedia
Aston Martin je uspel v svoje vrste zvabiti slovito ime.

Legendarni direktor McLarnove dirkaške ekipe Martin Whitmarsh se vrača v Formulo 1, kjer bo prevzel vodenje ekipe Aston Martin. Whitmarsh bo dirkaški ekipi Aston Martina poveljeval kot izvršni direktor na novo ustanovljenega podjetja Aston Martin Performance Technologies, ki bo nadzoroval dirkaško sekcijo podjetja Aston Martin.

Aston Martin | Avtor: Profimedia Profimedia

"Whitmarsh je idealna oseba, ki bo popeljala Aston Martin do uspeha. Martin ima za sabo dolgo, uspešno ter ugledno kariero, ki zajema moto športe, avtomobile ter obnovljive vire energije. Kar je še pomembneje, je dokazani zmagovalec v Formuli 1," je povedal predsednik moštva Lawrence Stroll za BBC.

Whitmarsh je bil sicer del McLarna dobrih 24 let, od leta 1989 do 2014. Sprva je v podjetju deloval kot vodja vseh McLarnovih operacij, preden je leta 1997 prevzel mesto znotraj dirkaške ekipe. Leta 2004 je postal izvršni direktor McLarnove dirkaške ekipe, leta 2009 po umiku Rona Dennisa pa še nesporni vodja dirkaškega moštva.

McLaren | Avtor: Profimedia Profimedia

Na tej poziciji se je zadržal do avgusta 2014, ko je pri McLarnu dobil nogo, njegovo vlogo pa je znova prevzel Ron Dennis. Whitmarsh, ki je med leti 2010 in 2014 opravljal tudi vlogo predsednika Fote (Združenje ekip Formule 1), je po umiku iz moto športa prevzel vlogo izvršnega direktorja pri britanski jadralski ekipi Ineos, pri kateri je deloval dve leti.

Od leta 2017 je deloval kot svetovalec pri Fii, katerega naloga je bila predvsem znižati stroške ter uvesti pravila za čim bolj pošteno ter trajnostno konkurenco znotraj Formule 1.

Septembra pa je postalo jasno, da se je v legendarnem Whitmarshu ponovno prebudila tista potreba po adrenalinu in dirkah, saj so pri Aston Martinu naznanili, da s 1. oktobrom postaja izvršni direktor njihove dirkaške ekipe. Ali lahko prebudi spečega velikana, čigar največji uspeh do zdaj so le ene stopničke Sebastiana Vettela?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice