Šport > Moto športi
38 ogledov

Mihelič: ''Ferrari ima en velik problem''

sebastian vettel Reuters
V avstralskem Melbournu je vse pripravljeno na začetek prve dirke sezone, ki bo na sporedu to nedeljo. Napovedi so previdne, v središču pozornosti pa so branilec naslova Sebastian Vettel, prvi izzivalec Fernando Alonso in Lewis Hamilton, ki je v najbolj odmevni selitvi lanskega leta McLaren zamenjal za Mercedes.

“V tej sezoni bo formula 1 še vedno taka, da se bo večina dirk odločala v soboto,” je pred prvo preizkušnjo v deželi tam spodaj napovedal dolgoletni komentator dirk Niko Mihelič. Na uvodni preizkušnji bodo vse oči uprte v branilca naslova Sebastiana Vettla (Red Bull), ki lovi četrti zaporedni naslov prvaka, izzivalca Fernanda Alonsa (Ferrari) in Lewisa Hamiltona (Mercedes).

Hamilton pod pritiskom

“Na začetku bo najzanimiveje videti, kako se bo pri Mercedesu znašel Hamilton in kaj lahko naredi Ross Brawn s svojo ekipo,” je dejal Mihelič. Britanec je lani zapustil McLaren in v nemški ekipi nasledil legendarnega Michaela Schumacherja. “Vse življenje je prebil v McLarnu in verjetno bo nenormalno motiviran, da se dokaže tudi pri Mercedesu,” je dodal nekdanji komentator formule 1 Gregor Žvab.

Vettel še vedno favorit

Hamiltona pa čaka vse prej kot lahka naloga. Aktualni svetovni prvak Vettel znova spada v ožji krog favoritov. “Zakaj ne bi bil še četrtič svetovni prvak? Voziti vsekakor zna, Red Bull je najboljši dirkalnik,” je prepričan Žvab. Kandidat za naslov bo tudi Alonso s Ferrarijem. Poskočni konjiček se v novo sezono odpravlja veliko bolje pripravljen kot lani, kar je dokazal na testiranjih.

kimi raikkonen | Avtor: Reuters Reuters
“Razmerja se bodo jasno videla šele po prvih kvalifikacijah v soboto. Ferrari ima en velik problem – vse naredijo sami. Osebno bi bil zelo presenečen, če bi Alonso suvereno zmagoval,” je povedal Mihelič, ki je nekaj besed namenil tudi novincem: “Novinci so iz pravega testa, a ker so nekateri v slabših ekipah, ne bo rezultatov, čez leto ali dve pa se ne bo nihče več zanimal zanje.”

Med izzivalci, ki bi lahko ogrozili favorizirane ekipe, se najglasneje govori o Lotusu s Kimijem Räikkönenom na čelu. “Lotus je zelo zanimiv. Räikkönen je pokazal, da sta njegova hladnost in ignoriranje vsega skupaj lahko tudi prava poteza,” je dejal Mihelič, medtem ko Žvab verjame, da lahko preseneti marsikdo: “Tudi Force India je lahko precej konkurenčna. Kar nekaj ekip je, ki lahko presenetijo, mednje pa zagotovo spada tudi Sauber,” meni nekdanji komentator dirk na Pop TV.

Previdne napovedi

Dirkači imajo pred prvo dirko sezone nekaj skupnega. Nihče namreč ne ve, kaj pričakovati. “Težko je reči. Videli bomo po dveh, treh dirkah,” je povedal Räikkönen, Hamilton pa je dodal: “Testiranja ne povedo veliko.” Previden je tudi Alonso: “Mislim, da bo prvenstvo zelo zanimivo. Bomo videli.” Strokovnjaki so prepričani, da se nam obeta ogorčen boj za vrh. “Po mojem mnenju bo ta sezona še bolj izenačena kot lanska,” je 
sklenil Mihelič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.