Šport > Moto športi
26 ogledov

Najboljših osem tesno skupaj

Lewis Hamilton je z Mclarnom dobil oba petkova treninga v Sepangu. (Foto: Reuter
1/13
Žurnal24 main
"Tu bo naš dirkalnik dober," napoveduje Button (McLaren). Na treningih je bilo res tako. Hamilton (McLaren) je dobil oba petkova. V soboto, ko so bili vsi tesno skupaj, pa je bil drugi za Webbrom (Red Bull).

Sobotni trening je potrdil, da so razlike med najboljšimi štirimi moštvi vse manjše. Najhitrejši je bil Mark Webber (Red Bull), medtem ko je Felipe Massa (Ferrari) na osmem mestu zaostal le šest desetink sekunde. Še naprej je zelo hiter na obeh petkovih treningih najhitrejši Lewis Hamilton (McLaren), ki je bil le 17 tisočink za Webbrom, le nekaj malega več je na tretjem zaostal Sebastian Vettel (Red Bull). Opomnimo le, da sta imela oba Red Bulla v petek znova nekaj tehničnih težav, kar je bila njihova hiba že na uvodnih dveh dirkah. Oblaki so tokrat resno grozili večji del treninga, a na koncu le obšli dirkališče. Le kako bo na kvalifikacijah, ki se začno ob 10.00 po srednjeevropskem času)

Mislim, da bo tudi tu naš dirkalnik dober. Tukaj je pomembna aerodinamika. Naša je dobra za hitre zavoje, manj pa za počasne. Tu je veliko hitrih zavojev in tako bomo morda še boljši kot v Melbournu.
Jenson Button

Prvi dan dirkanja v Sepangu ni prinesel večje drame (beri: oblaki še niso dali napovedanih padavin), pri vrhu pa so bili dirkači z Mercedesovimi motorji. Na prvem treningu kar štirje na prvih štirih mestih. Najhitrejši je bil Lewis Hamilton (McLaren), dve desetinki za njim Nico Rosberg (Mercedes) in Jenson Button (McLaren), še nekaj več pa je zaostal četrti Michael Schumacher (Mercedes). "Za nami ni slab dan. Mislim, da v Sepangu še nisem imel tako dobrega dirkalnika. Na vsaki stezi letos se mi zdi, da sem svetolobna leta hitrejši kot lani," je po prvem dnevu na stezi 90 kilometrov od Kuala Lumpurja zadovoljen Hamilton. Manj kot pol sekunde je zaostal le še Robert Kubica (Renault), Ferrarija se nista naprezala oziroma sta dirkala s polnim rezervoarjem goriva in sta končala v zlati sredini, nove tri ekipe pa so na zadnjih šestih mestih zaostale od štiri do sedem sekund. Malezijec Fairuz Fauzy (Lotus) je ob svojem debiju (nastopa le ta petek) z nekaj manj kot šestimi sekundami zaostanka za Hamiltonom dosegel 22. čas dopoldneva. Z zaostankom treh sekund sta bila dirkača Williamsa šele 17. in 18., pa čeprav napovedujejo preboj pod sam vrh.

Popoldanske nevihte so še naprej napovedane za vsak dan dirkaškega vikenda, a so napovedi nekoliko ublažili. Lanski potop naj se ne bi ponovil.

Na popoldanskem treningu je bila premoč četverice srebrnih puščic še bolj očitna. Šesti Kubica je zaostal sekundo, sedmi Fernando Alonso (Ferrari) pa skoraj sekundo in pol. V stiku z mclarnoma in mercedesoma je bil le nesojeni zmagovalec uvodnih dveh dirk Sebastian Vettel (Red Bull). Nemec je dosegel drugi čas drugega treninga. Bil je dve tisočinki hitrejši od Rosberga in četrt sekunde za znova najhitrejšim Hamiltonom. "Nisem najbolj zadovoljen. Morali bomo biti nekoliko hitrejši. McLaren in Mercedes sta na tej stezi očitno zelo hitro, na dirko pa bo nevaren tudi Ferrari," je po treningih potarnal Vettel. Zelo dobro je VN Malezije začel Schumacher, ki je bil v zadnjih dneh deležen toliko kritik: "Obstaja limit, prek katerega ne morem. Nisem čarovnik. Smo, kjer smo, in na začetku sezone še nismo konkurenčni za zmage. Življenje je polno upanja in trdega dela." Zdi se, da bi bil lahko že ta vikend prvič konkurenčen za stopničke.

VN Malezije, 3. trening:

1. M. Webber (Red Bull Renault) 1:33,542      
2. L. Hamilton (McLaren Mercedes) +0,017
3. S. Vettel (Red Bull Renault) +0,045  
4. F. Alonso (Ferrari) +0,209
5. M. Schumacher (Mercedes) +0,450 
6. N. Rosberg (Mercedes) +0,548  
7. J. Button (McLaren Mercedes) +0,581
8. F. Massa (Ferrari) +0,632

1. M. Webber (Red Bull Renault) 1:33,542      
2. L. Hamilton (McLaren Mercedes) +0,017
3. S. Vettel (Red Bull Renault) +0,045  
4. F. Alonso (Ferrari) +0,209
5. M. Schumacher (Mercedes) +0,450 
6. N. Rosberg (Mercedes) +0,548  
7. J. Button (McLaren Mercedes) +0,581
8. F. Massa (Ferrari) +0,632

VN Malezije, 2. trening:

1. L. Hamilton (McLaren Mercedes) 1:34,175
2. S. Vettel (Red Bull Renault) +0,266
3. N. Rosberg (Mercedes) +0,268
4. J. Button (McLaren Mercedes) +0,363
5. M. Schumacher (Mercedes) +0,499
6. R. Kubica (Renault) +0,973
7. F. Alonso (Ferrari) +1,485

VN Malezije, 1. trening:

1. L. Hamilton (McLaren Mercedes) 1:34.921
2. N. Rosberg (Mercedes) +0,185
3. J. Button (McLaren Mercedes) +0,286
4. M. Schumacher (Mercedes) +0,304
5. R. Kubica (Renault) +0,481
8. F. Alonso (Ferrari) +1,038
9. S. Vettel (Red Bull Renault) +1,122

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.