Šport > Moto športi
13179 ogledov

Najprej ga je "sklatil" Marquez, nato pa še voznik skuterja

Fabio Quartararo Epa
Marc Marquez se je vrnil v karavano razreda motoGP. Že v uvodnem krogu po vrnitvi je zaradi, kot sam pravi, težav z motociklom, poskrbel za padec dveh dirkačev. Tudi branilca naslova in vodilnega v skupnem seštevku Fabioja Quartararoja.

Navijači osemkratnega svetovnega prvaka Marca Marqueza so po uspešni operaciji desne roke težko pričakovali njegovo vrnitev v karavano razreda motoGP. A hitro so znova ostali kislih obrazov, ko je že v uvodnem krogu Španec zaključil z dirko za VN Aragonije. Še pred tem je že v prvem krogu poskrbel za padca moštvenega kolega Takaakija Nakagamija in aktualnega prvaka in vodilnega v skupnem seštevku motoGP Fabioja Quartararoja.

Po dirki je MM93 pojasnil, da je imel tehnične težave s svojim motociklom, obema dirkačema se je opravičil in izrazil upanje, da je z njima vse v redu. "Nakagamiju in Fabioju želim vse dobro. Smola in rad bi se jima opravičil," je dejal Marquez. 

Še posebej padec Francoza – ta se je zaletel v zadetk Marqueza, ko je tega pred njim streslo pri pospeševanju – ni bil videti prijetno, toda kot vse kaže, jo je branilec naslova odnesel brez hujših posledic, le z modricami in opeklinami po prsnem košu ter trebuhu.

Enea Bastianini odstop francoza Šport Zmaga Bastianiniju, Bagnaia skorajda že povsem ujel Quartararoja

Se pa je močno skrčilo njegovo vodstvo v skupnem seštevku, zdaj ima le še 10 točk prednosti pred vse bolj vročim Francescom Bagnaio

Quartararo je bil po dirki za VN Aragonije razumljivo razočaran, priznal je, da je v bolečinah in izrazil obžalovanje za hiter odstop, saj je čutil, da ima ritem, s katerim bi se lahko boril za najvišja mesta. Kot je kasneje razkril novinarjem na prizorišču, je imel danes pravzaprav kar dve nesreči, najprej ob trku z Marquezom, nato pa še ob vožnji proti garažam, ko je voznik skuterja pri "kar veliki hitrosti" trčil v enega od komisarjev na motorju pred seboj in skupaj s Quartararojem padel na tla. "Na srečo nisem snel čelade," je še dodal Francoz. 

Komentarjev 1
  • Ender3 21:41 18.september 2022.

    Večina tega nevarnega športa ne spremlja. Nimamo ne svojega predstavnika ne tekmovališča. Ves medijski pomp izvira iz komercailne Poptv in kanala A. Kršišnik in falanga pa to dobro izkorišča.