Šport > Moto športi
185 ogledov

"Ne morete verjeti tej tiskovni konferenci"

lewis hamilton sebastian vettel EPA
Lewis Hamilton in Sebastian Vettel sta javno zakopala bojno sekiro, a odnosi so vse prej kot dobri, meni nekdanji šef štirikratnega svetovnega prvaka.

Dirkača Ferrarija in Mercedesa sta se na prvi tiskovni konferenci pred začetkom diraškega konca tedna v Avstriji javno oddaljila od incidenta v Bakuju in se zavezala k "čistemu" dirkanju v nadaljevanju letošnjega sezone.

Vettel je sprejel odgovornost za trčenje na VN Azerbajdžana in sprejel odločitev Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA), ki mu je namesto dodatnih sankcij naložila le nekaj družbeno koristnih del v okviru motošportnih dogodkov.

Čeprav je Vettel ponudil opravičilo, Hamilton pa ga je javno sprejel, fanta nista prepričala šefa Red Bulla Christiana Hornerja. "Ne morete verjeti tisti tiskovni konferenci. To je bil PR šov, da bo FIA zadovoljna. Prepričan sem, da sta imela oba stroga navodila. V tem trenutku se sovražita, saj si stojita na poti do uresničitve cilja. Veliko bolje bi bilo, če bi bila iskrena, ne pa da se skrivata za PR sporočili. Bilo bi bolj zabavno za navijače. Potrebujemo rivalstvo," je povedal Horner in dodal, da gre za enega najzanimivejših obračunov v zgodovini elitnega dirkaškega športa.

christian horner | Avtor: EPA EPA


"Gre za rivalstvo, ki ima vse sestavine. Letos ju ločijo majhne razlike. To sta dva povsem različna karakterja. Vettel pooseblja nemško natančnost. Trdo dela in se drži zase. Na drugi strani je nadarjeni Hamilton, ki vzbuja pozornost in je kot nekakšen pop zvezdnik. Upam, da bo v drugi polovici sezone še bolj napeto. Ko sem odraščal, je bilo najzanimivejše rivalstvo med Ayrtonom Senno in Alainom Prostom. Šport potrebuje junake in zlobneže, da lahko navijači izbirajo," je prepričan šef Red Bulla.

hamilton vettel magnussen | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.