Šport > Moto športi
3353 ogledov

Nekdanji voznik F1 s helikopterjem prepeljan v bolnišnico

Alessandro Zanardi Profimedia
Policija je potrdila nesrečo.

Nekdanji voznik v svetovnem prvenstvu formule 1 Italijan Alessandro Zanardi je bil v današnji nesreči huje poškodovan. Zgodila se je v bližini Pienze v Toskani na kolesu na ročni pogon, po nesreči pa so 53-letnika in štirikratnega zlatega paraolimpijca s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

Policija je nesrečo potrdila, podrobnosti pa ni navedla, poroča nemška tiskovna agencija dpa. So se pa oglasili iz bolnišnice. "Njegovo stanje je zelo resno zaradi hudih poškodb glave. Trenutno poteka delikatna nevrološka operacija," so med drugim zapisali v sporočilu.

Zanardi v F1, kjer je nastopal med letoma 1991 in 1994 ter še leta 1999, ni dosegel vidnih uspehov, na 41 tekmah je bil najvišje na šestem mestu leta 1993. Leta 2001 se je v ameriški dirkaški seriji cart huje poškodoval, amputirati pa so mu morali obe nogi.

Potem je postal paraolimpijec in v parakolesarstvu na ročni pogon osvojil po dve zlati medalji leta 2012 v Londonu in štiri leta pozneje v Riu de Janeiru, na obeh igrah je bil še po enkrat srebrn.

Komentarjev 1
  • Avatar Meddilera
    Meddilera 00:42 20.junij 2020.

    Vroče punce vas čakajo na - H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m