Šport > Moto športi
59 ogledov

Zanardi se pri 47 letih vrača v avtomobilizem

Alessandro Zanardi BMW EPA
Moštvo Caterham v prihodnosti ne bo več računalo na Gieda van der Gardeja in Charlesa Pica. Alessandro Zanardi se vrača v avtomobilizem.

Ekipa formule ena Caterham bo v letošnji sezoni formule ena nastopala s popolnoma spremenjeno posadko. Nizozemec Giedo van der Garde je zapustil ekipo in se pri Sauberju zaposlil kot testni in nadomestni voznik, ekipo pa je zapustil tudi Francoz Charles Pic, so danes sporočili iz ekipe.

Znano pa je že, da bosta za volanom Caterhama v prihodnji sezoni Japonec Kamui Kobajaši in Šved Marcus Ericsson. Ta bo tako prvi švedski dirkač v formuli 1 v zadnjih 20 letih. Stefan Johansson, ki je dirkal med letoma 1980 in 1991, je bil zadnji Šved v F1.

"Vesel sem, da smo se dogovorili. Čas je že bil. Že dolgo ni bilo Šveda v formuli 1. Neverjetno je, da je prav mene doletela čast braniti švedske barve v tem tekmovanju," je v pogovoru za Viasat Motor dejal Ericsson, ki je v minuli sezoni dirkal v prvenstvu GP2.

Neuničljivi Zanardi

Nekdanji dirkač formule ena Alessandro Zanardi, ki je v nesreči leta 2001 na Lausitzringu izgubil obe nogi, se vrača v avtomobilistični šport. Zdaj 47-letni Zanardi bo v novi sezoni upravljal BMW Z4 v tekmovanju Blancpain GT Series, so sporočili iz bavarskega avtomobilskega giganta.

"Zdaj smo na začetku novih dogodivščin, ki se jih zelo veselim," je ob tem dejal Italijan, ki je kasneje postal tudi uspešen paraolimpijski športnik in je na zadnjih igrah v Londonu osvojil dve zlati in srebrno kolajno, napoveduje pa tudi udeležbo na igrah v Riu de Janeiru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.