Šport > Moto športi
23 ogledov

Nico s hibridom po Zelenem peklu

Nico Hülkenberg Williams porsche 911 GT3 R Hybrid Nordschleife Zeleni pekel
1/7
Žurnal24 main
Zeleni pekel, eno najnevarnejših stez na svetu, je s hibridnim porschejem 911 preizkusil Williamsov dirkač formule 1 Nico Hülkenberg. "Super avto, nora tehnologija in steza brez primere." Poglejte v videu.

Moštvo formule 1 Williams je pred dnevi objavilo, da se bo intenzivneje posvetilo razvoju tehnologije za hibridna vozila (Williams Hybrid Power). To so oznanili na dirkališču Nürburgring, kjer se je njihov dirkač Nico Hülkenberg s porschejem 911 GT3 R hybrid zapeljal po 20-kilometrski stezi Nordschleife. "Bilo je zelo zabavno. Navdušen sem, kako je hibridni sistem dobro deloval. Sama steza pa je tako ali tako nekaj posebnega. Ne moreš je primerjati z nobeno drugo. Zagotovo nisem zadnjič dirkal na njej," je bil navdušen mladi Nico, ki ni imel niti malo strahu pred eno najnevarnejših stez na svetu, kjer je med drugimi strahovito nesrečo doživel Niki Lauda (leta 1976). "Presenetljivo je bil 911 v počasnih zavojih le malo počasnejši od dirkalnika formule 1. Mehanični oprijem je bil neverjeten." S takšnimi porscheji bodo na novem Nürburgingu 15. in 16. maja tekmovali na 24-urni dirki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.