Šport > Moto športi
9314 ogledov

Nihče ni končal dirke v Sepangu

formula 4 sepang Reševalni pas/Twitter
Nenavadni prizori v Maleziji.

Pred nedeljsko dirko elitne dirkaškega razreda F1 so se na dirkališču v Sepangu pomerili dirkači razreda Formula 4. Dirka se bo zapisala v zgodovino po tem, da do cilja ni pripeljal niti eden od devetih udeležencev. 

Danes sta bili v Sepangu na sporedu dve dirki razreda F4. Prva je minila brez pretresov, zmagal je Daniel Cao, druga pa je poskrbela za enega bizarnejšihn prizorov v zgodovini dirkaškega športa.

V šestem od osmih krogov so na progi obtičali štirje dirkalniki. V naslednjem krogu se je poslovila še druga četverica. Pred začetkom zadnjega kroga je dirkal samo še Kane Shepherd.

Kmalu zatem je odstopil še poslednji udeleženec dirke, tako da se je ob odsotnosti konkurence "zmage" veselil varnostni avto.

Blamaža je bila posledica napačnega izračuna, koliko goriva je potrebnega za dokončanje obeh dirk. Zmago so sicer pripisali Shepherdu, saj je obveljal vrstni red ob koncu sedmega kroga.

Carlos Sainz (Toro Rosso) se je ob tem očitno zabaval. "Prvič v življenju sem videl dirko, ki je ni končal niti en dirkalnik," je zapisal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice