Šport > Moto športi
43 ogledov

''Nikoli ne bova najboljša prijatelja''

hamilton rosberg EPA
Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton vrača žogico šefu ekipe Totu Wolffu, ki je pred dnevi dejal, da bi Mercedes lahko odslovil enega od dirkačev, če se bodo interne razprtije pričele odražati na rezultatih.

Prvi mož Mercedesa Toto Wolff je nedavno presenetil z izjavo, da so v taboru konstruktorskega prvaka pripravljeni poseči po radikalnih prijemih, če bo rivalstvo med Lewisom Hamiltonom in Nicom Rosbergom ušlo izpod nadzora. Besede britanskega inženirja nakazujejo, da je za zaprtimi vrati srebrnih še bolj napeto, kot se je zdelo v zadnjih mesecih.

rosberg hamilton vn japonske kvalifikacije | Avtor: EPA EPA
Trikratni svetovni prvak je šefu odgovoril, da rivalstvo nima negativnega vpliva na rezultate, in priznal, da z Rosbergom nikoli ne bosta prijatelja, čeprav sta se v najstniških letih zelo dobro razumela.

''Videli ste, da se veliko pritožuje, vendar mu oprostimo, ker takšen pač je,'' je povedal Hamilton. ''Prihajava iz različnih okolij,'' je dodal svetovni prvak in tako še enkrat namignil, da je Rosberg odraščal v izobilju, medtem ko se je on moral za srečo pobrigati sam.

''Vedno se iz muhe dela slona. Na 12. dirkah smo osvojili prvo in drugo mesto. Najin odnos ne predstavlja nobenih težav. Ne odvrača naju od visokih uvrstitev. Svoje delo sva opravila dobro. Nisva povzročala težav. Energija v ekipi je na najvišjem možnem nivoju, in to zaradi tega, kar počneva. Nikoli ne bova najboljša prijatelja, a nekako deluje. Pridejo napeti trenutki, a tako je v vsakem šport,'' je pojasnil Hamilton in se v okviru bodoče dirkaške kampanje, s katero bo prihodnje leto napadal četrti naslov prvaka, še bolj oddaljil od Rosberga.

''Ne bi naju smeli označevati za moštvena kolega v takšnem pomenu besede. V F1 sta dve prvenstvi. V nogometu je samo eno, pri nas pa imamo še konstruktorskega, a individualno si vsak želi osvojiti dirkaški naslov,'' je pojasnil Britanec, ki se ne strinja z Wolffovo ugotovitvijo, da je rivalstvo ''najšibkejša točka'' Mercedesa.

''V dirkanju je treba ostati žilav. Ne moreš biti prijazen. 'Hej, tukaj imaš prostor'. Jaz mislim resno. Nisem tukaj, da bi iskal prijatelje in po koncu dirke govoril: 'Kako čudovita dirka, kolega. Tako prijazen si bil, da si mi pustil zmagati.' To ne pomeni, da nekoga izrineš s steze ali se zatekaš h goljufiji, a treba je ostati trden in močan,'' je sklenil Hamilton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.