Šport > Moto športi
10141 ogledov

Nora poteza dirkača: med dirko namerno povozil tekmeca

motociklizem youtube
"Bil sem paničen," se je po dejanju opravičeval motorist.

V Franciji so ljubitelji dirkaških športov začeli z zbiranjem podpisov, s peticijo želijo dirkaču preprečiti udejstvovanje v športu. Vse skupaj je zakuhalo dogajanje na motociklistični dirki Enduropale, ko je motorist zapeljal čez padlega tekmeca, njegova poteza pa se je hitro znašla na socialnih omrežjih. Objavili so jo tudi pri največjem francoskem športnem mediju L'Equipe.

Na omenjeni preizkušnji je motorist Axel Aynie izgubil oblast nad svojim motorjem in po padcu obležal na tleh. Pri tem je nenamerno zaprl pot naslednjemu dirkaču. Ta se ni odločil zaustaviti, raje je obrnil ročico za plin in zapeljal preko ležečega Aynieja.

Organizatorji dirke so zahtevali strogo kazen, pri francoski motociklistični zvezi pa so se na objave medijev odzvali z izjavo, da 'takšna oseba nima mesta v športu'. Peticijo za izključitev motorista je podpisalo že več tisoč oseb.

"Lotila se me je panika. Nisem dober v tem. Nisem se mogel premakniti niti levo niti desno, nisem dojel, kaj se dogaja. Zdelo se mi je, da je najboljše obrniti 'gas' in dvigniti sprednji del motorja, da ga ne bi poškodoval," je svojo potezo sicer opravičeval neimenovani dirkač.

Aynie je sicer lahko nadaljeval z dirko, po njej pa se je pogovoril z motoristom, ki ga je povozil. Izjavil je, da je vse razčiščeno in da iz vsega skupaj ne želi delati incidenta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.