Šport > Moto športi
140595 ogledov

Mnogo prezgodaj umrl štirikratni prvak

Keith Farmer Instagram
Motociklistični svet žaluje.

V 36. letu starosti je nenadoma umrl nekdanji britanski motociklist Keith Farmer, štirikratni prvak nižjih tekmovalnih kategorij britanskega prvenstva Superbike.

Najboljši severnoirski motociklist vseh časov je leta 2021 končal profesionalno kariero, da bi lahko več časa preživel z družino; ženo in njunima dvema otrokoma. 

Famer je bil odlikovan prvak, ki se je v divizijah Superstock 600 in Superstock 1000 okitil s štirimi naslovi državnega prvaka v letih 2011, 2012, 2017 in 2018.

Ob upokojitvi septembra 2021 je Britanec dejal, da sta k odločitvi za predčasno slovo pripomogli tudi dve hujši nesreči.

"Za mano je težko leto, a to je pač dirkanje. Spoznal sem, da je prišel pravi čas za slovo. Smatram se za zelo srečnega, da sem dobil toliko priložnosti in osvojil štiri naslove britanskega prvaka," je povedal ob slovesu.

Vzrok za smrt 35-letnika, ki naj ne bi imel kakšnih posebnih zdravstvenih težav, še ni znan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrew Irwin (@andrewirwin8)

Komentarjev 2
  • Pearl 14:28 16.november 2022.

    Tudi jaz se čudim vsemu temu dogajanju, mladi (zdravi!) zadnje leto, čudežno umirajo, zdravniki množično odhajajo (le zakaj?), ljudje pa plačujejo zavarovanje, kljub temu, da ne pridejo do zdravnikov, bodisi ga celo nimajo, važno, da digitalizacija zdravstva (in celotne države), ...prikaži več ter razčlovečenje celotne družbe napreduje! In ja, novinarji so/ste krivi, ker pri vsem tem sodelujete, s tem, ko ne opozarjate javnosti, kaj se dogaja in kam nas vse to vodi, ter ne izvajate pritiska na odgovorne!

  • Mkovac22 23:19 14.november 2022.

    A ta tudi nenadoma ... Še en "Nenad". Toliko sprenevedanja boli ali niti ne, ker ste dobro plačani?

Sorodne novice