Šport > Moto športi
21 ogledov

Novice o stanju niso dobre

Luca di Montezemolo, Schumacher Profimedias
Nekdanji predsednik Ferrarija je priznal, da razpolaga z informacijami o zdravstvenem stanju Michaela Schumacherja, ki pa na žalost niso preveč dobre.

Najuspešenjši dirkač vseh časov Michael Schumacher v zasebnosti svojega doma okreva po poškodbi glave, ki jo je utrpel decembra 2013 med smučanjem v francoskih Alpah.
Kakšno je realno zdravstveno stanje sedemkratnega svetovnega prvaka, je velika skrivnost, vsake toliko pa v javnost pricurljajo informacije o tem, kaj lahko oziroma česa ne more početi. 

Večkrat se je že izkazalo, da informacije prihajajo iz nezanesljivih virov, zadnji tovrstni poskus revije Bunte, ki je poročala, da Nemec spet hodi, pa se je končal s tožbo družine Schumacher.

V afero se je vmešal priznani Bild, ki je poročal, da Schumacher lahko samostojno diha, odpira oči in občasno daje občutek, da se zaveda okolice, vendar ne more govoriti, se hraniti ali hoditi.

Med bolje obveščenimi viri je nedvomno nekdanji predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo, ki je poskočnemu konjičku predsedoval v času Schumacherjevih petih zaporednih naslovov prvaka.

Italijan, ki se je z nekdanjim varovancem zelo dobro razumel, je v kratkem pogovoru z novinarji priznal, da prognoza ni dobra, o podrobnostih pa ni želel razpravljati.

''Imam novice in na žalost niso dobre,'' je povedal Di Montezemolo, nato pa zavrnil vsakršno podvprašanje predstavnikov sedme sile. ''Živjjenje je čudno. Bil je izjemen dirkač in s Ferrarijem je doživel samo eno nesrečo leta 1999,'' je pristavil nekdanji predsednik.

BBC poroča, da Schumijeva predstavnica Sabine Kehm izjav nekdanjega vidnega člana Ferrarijeve družine ni želela komentirati.

Komentarjev 1
  • malonaokoli 08:09 05.februar 2016.

    ko ravnanje svojcev s pomočjo medicine spremenijo dostojno smrt v trplenje človeka za visoko ceno...sem jaz vesel, da nisem tako bogat in bom v miru umrl, ko srečam moj čas.