Šport > Moto športi
56 ogledov

Novinec vrača Rossiju: Ne, to je motoGP

johann zarco EPA
Novinec v razredu motoGP Johann Zarco odgovarja Valentinu Rossiju.

Johann Zarco je branil svoj manever na dirki razreda motoGP za VN Amerik, s katerim je presenetil in razjezil devetkratnega svetovnega prvaka Valentina Rossija. ''To ni moto2,'' se je jezil Italijan, a novinec v elitnem razredu se s kritiko ne obremenjuje.

''Ne, to je motoGP,'' je žogico vrnil Rossiju. ''Morda prav zato ni šlo tako, kot sem želel. Moral sem to storiti, saj sem imel priložnost za prehitevanje. Če bi se spraševal, ali mi bo uspelo, bi lahko padel, zato je pomembno, da sem to naredil. Ker je naredil napako v prvem ovinku, v drugem ni bil tako hiter. Rekel sem si, da je tretji ovinek moja priložnost. Uspelo mu ga je zvoziti dovolj hitro. Sprejel sem odločitev. Bilo je na meji, vendar še vedno v redu,'' se je branil 26-letni dirkač Yamahe, ki najbolj obžaluje, da sta z Rossijem izgubila stik z vrhom.

''Najslabše je bilo to, da sva izgubila stik s Hondinima dirkačema. On ju je na koncu uspel ujeti. Jaz sem izgubil priključek in mu nisem več mogel slediti. Na dirki se takšne stvari dogajajo,'' je pojasnil Zarco, ki je po odstopu v Katarju nanizal peti mesti v Argentini in ZDA.

''Vinales (Maverick, op. a.) je padel, zato sem si rekel, da bom sledil Valentinu. Prišel sem blizu, a je bil hitrejši od mene. Poskušal sem rešiti četrto mesto, vendar je bil Cal Crutchlow v zaključku dirke prav tako hitrejši. Zelo sem užival,'' je sklenil dirkač Yamahe.

Po treh dirkah nove sezone v skupnem seštevku vodi Rossi (56 točk), ki ima šest točk več od Vinalesa (50) in 18 več od Marca Márqueza (38). Zarco je  sedmi (22).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.