Šport > Moto športi
29577 ogledov

Ob zaustavitvi srca se je Schumacher zbal, da umira

michael schumacher Epa
Michael Schumacher je po silovitem trčenju leta 1999 v Silverstonu mislil, da njegovega življenja konec.

Michael Schumacher je imel po šestih dirkah sezone 1999 dobro izhodišče za osvojitev prvega naslova svetovnega prvaka s Ferrarijem, vendar mu je načrte prekrižala nesreča v Silverstonu.

Med zaviranjem pred ovinkom Stowe po koncu ravnine Hangar Straight so mu zaradi hidravlične okvare odpovedale zadnje zavore, zaradi česar je z veliko hitrostjo preletel peščeno podlago in silovito treščil v zaščitne gume. Kljub dolgi peščeni coni je v ogrado priletel s hitrostjo 107 km/h.

Schumacher je utrpel zlom golenice in mečnice, pred povratkom na VN Malezije, kjer je nemudoma osvojil najboljši startni položaj, pa je izpustil kar šest dirk in tako izpadel iz boja za dirkaški naslov.

michael schumacher Schumacher Šport Zato je Corinna dopustila objavo bolečega prizora

Dokumentrani film z naslovom 'Schumacher', ki prikazuje dirkačevo karierno pot, obenem pa s pričevanji družinskh članov ponuja edinstven vpogled v njegovo osebnost, vsebuje tudi starejši odlomek Schumijevega opisa občutkov, ki so ga prevevali, medtem ko je vkleščen sedel v razbitem Ferrariju.

michael schumacher | Avtor: Epa Epa
"Prednje kolo je prebilo kokpit in je bilo še vedno nekje zagozdeno," se je prvih trenutkov po trku, ko se je zaman poskušal skobacati iz dirkalnika, spominjal Schumacher.

"Nisem mogel ven. Poskušal sem izvleči ujeto nogo. Ležal sem v dirkalniku in opazil, da se počasi umirjam. Srce mi je bilo vse počasneje in počasneje, dokler se ni nenadoma povsem ustavilo. Pomislil sem, da je to verjetno občutek, ko odhajaš na drugi svet," je povedal Nemec.

Gledalcem je hitro postalo jasno, da stvar ni povsem nedolžna, saj so imeli delavci ob stezi nikakor niso mogli izvleči iz razbitin. Ko jim je končno uspelo, so ga pred kamerami zaščitili z rjuhami, tako da javnost ni mogla vedeti, kako hudo jo je skupil. Na poti do rešilca je Schuamacher dvignil roko in pomahal navijačem, kar je prineslo veliko olajšanje tudi njegovi soprogi Corinni.

"Spominjam sem, da sem bila doma in da je pomahal izza rjuh, češ 'hej, vse je v redu'. V tistem trenutku sem si rekla 'o moj bog'. Na splošno smo se skozi dirke vedno prebili varno, zato sem bila prepričana, da nanj pazijo angeli varuhi," je za dokumentarec povedala Corinna.

Nemec se je tistega leta po vrnitvi v karavano znašel v vlogi pomočnika moštvenemu kolegu Eddieju Irvinu, ki pa je v napetem zaključku sezone izgubil proti Miki Hakkinenu. Schumacher je nato v sezoni 2000 osvojil prvega od petih zaporednih naslovov s Ferrarijem (2000-2004).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.