Šport > Moto športi
66198 ogledov

Zato je Corinna dopustila objavo bolečega prizora

Michael Schumacher Corinna EPA
Corinna Schumacher je v dokumentarnem filmu o njenem možu pokazala tudi svojo čustveno plat.

Corinna Schumacher, soproga enega najboljših dirkačev formule 1 vseh časov Michaela Schumacherja, je v dokumentarnem filmu z naslovom 'Schumacher' spregovorila o posledicah smučarske nesreče in zdravstvenem stanju njenega moža.

Schumacher je decembra 2013 padel med smučanjem po neoznačeni progi v priljubljenem francoskem letovišču Meribel, pri čemer je utrpel hude možganske poškodbe.

michael schumacher Prihaja film Šport Corinna Schumacher: Vsi pogrešamo Michaela

Namen dokumentarnega filma, ki je uporabnikom Netflixa na voljo od 15. septembra, je prikaz Schumijeve človeške plati na poti od nadobudnega Kerpenčana do globalne športne ikone. Za potrebe filma so o njem spregovorili člani ožje družine, nekdanji sodelavci in številni veljaki iz sveta formule 1.

Michael in Corinna Schumacher | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Ustvarjalci filma so se dotaknili tudi Schumacherjeva aktualnega zdravstvenega stanja, vendar konkretnejših informacij, katerih so se nadejali oboževalci, družina ni razkrivala.

Nekaj drobcev je v zelo čustvenem delu intervjuja delila Corinna, ki so jo ob tem razumljivo premagale solze. "Jasno, da Michaela vsak dan pogrešam, ne le jaz … Otroka, družina, njegov oče, vsi, ki so okoli njega, ga pogrešajo – a Michael je tukaj, drugačen je, a je tukaj in to nam daje moč," je povedala.

corinna schumacher "Drugačen je, a tukaj" Magazin Corinna Schumacher prvič o moževem zdravju

Kot so ob izidu filma razkrili ustvarjalci, je imela družina Schumacher po predhodnem dogovoru popoln nadzor nad produkcijo filma. To pomeni, da bi lahko od režiserjev zahtevali umik ali izbris kateregakoli intervjuja, prizora ali izjave, vendar se za to niso odločili. Niti v primeru objokane Corinne, ki se je s tem javnosti prvič pokazala v povsem novi luči.

corinna schumacher | Avtor: EPA EPA

"Ko smo film predvajali družini, nismo vedeli, kako bodo reagirali. Upali smo, da bo Corinna prizor videla kot odraz moči. In tako je tudi bilo. Prizor se ji je zdel avtentičen. 'Takšna sem,' je dejala," je povedal eden izmed producnetov filma Benjamin Seikel.

"Corinna je zelo topla, močna ženska, ki nas je očarala z odprtostjo in iskrenostjo. Stoji za vsem, kar je izrekla," pa je povedala sorežiserka Vanessa Nöcker in dodala, da je končni produkt zadostil pričakovanjem celotne družine. "Corinna si ni želela zgolj nekritičnega spomenika, temveč pristen in verodstojen film," je dodala Nöckerjeva.

mazepin schumacher Monza Šport Poglejte, kaj je Mazepin tokrat storil Schumacherju
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.