Šport > Moto športi
3105 ogledov

Poglejte, kaj je Mazepin tokrat storil Schumacherju

mazepin schumacher Profimedia
Po številnih razprtijah brez epiloga se je tokrat Nikita Mazepin prvič javno opravičil Micku Schumacherju.

Dirka formule 1 v Monzi je postregla z novim incidentom, v katerega sta bila vpletena dirkača Haas F1 Team. Čeprav se Mick Schumacher in Nikita Mazepin nahajata pri dnu prvenstvene lestvice, sta zaradi napetega rivalstva in slavnih priimkov podvržena precejšnji medijski pozornosti.

mick schumacher To je vojna Šport Mazepin vrača udarec: "Očitno Schumacher potrebuje zaščito"

Pri vstopu v drugo šikano 32. kroga VN Italije je Mazepin v boju za 16. mesto zadel moštvenega kolega, ki se je po dotiku zavrtel. Rus je bil zaradi trčenja kaznovan s petimi sekundami, v nadaljevanju pa je po okvari motorja odstopil. Schumacher je osvojil 15. mesto in tako še naprej ostaja brez točk med dirkaško elito.

Zanimivo je, da je Mazepin takoj po trku po radijski zvezi vpil, da je Schumacher namerno zapeljal vanj, kasneje pa je povsem obrnil ploščo in prevzel vso odgovornost za nesrečo.

mick schumacher Zavrelo Šport Dokončno je počilo: Schumacher ne vidi poti nazaj

"Mislim, da je povsem preprosto, naredil sem napako in tega me ni sram priznati. Prepričan sem, da bova oba naredila še veliko napak, najpomembneje pa je, da ostanemo ljudje. Zamočil sem, o tem ni debate. Zaslužil sem si kazen, čeprav tega nisem storil nalašč. Na srečo tudi on ni izgubil veliko časa. Moja krivda, lahko se samo opravičim. Ko ti primanjkuje podtlakla, je težko ostati blizu, saj imaš le eno priložnost. Zdelo se mi je, da je Mick zgodaj zaviral, vendar z nosom nisem prišel dovolj daleč, da bi bil ovinek 'moj'. Preprost dirkaški incident. Zaslužim si kazen, a v tistem trenutku nisem mogel ničesar spremeniti," je povedal Mazepin.

Schumacher, ki je pred časom dejal, da je njun odnos nepopravljiv, je vse skupaj sprejel zelo športno. "Borila sva se za položaj, oba sva imela pomanjkanje podtlaka. Posnetka nisem videl. Odpeljal sem dobro dirko. Ne verjamem, da je trčenje vplivalo na mojo končno uvrstitev," je povedal sin sedemkratnega svetovnega prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.