Šport > Moto športi
1640 ogledov

Mazepin vrača udarec: "Očitno Schumacher potrebuje zaščito"

mazepin Epa
Ruski dirkač ne popušča v obračunavanju z moštvenim kolegom Mickom Schumacherjem.

Dirkač Haas F1 Team Nikita Mazepin, ruskega milijarderja Dmitrija Mazepina, je na prizorišču 14. dirke prvenstva formule 1 v Monzi branil svoj obrambni manever na prejšnji dirki v Zandvoortu, kjer se je še zaostril njegov odnos Mickom Schumacherjem.

Dirkača sta se sporekla že v sobotnih kvalifikacijah, ko naj bi Schumacher prekršil interni dogovor in v prvem delu kvalifikacij (Q1) na stezo zapeljal pred moštvenim kolegom.

Drugi incident se je zgodil na dirki, ko bi Mazepin z agresivno obrambo položaja Schumacherja skoraj potisnil v zaščitno ogrado. Mladi Nemec je pri tem zadel varnostni količek, zaradi česar je moral na menjavo sprednjega krilca.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

mick schumacher Zavrelo Šport Dokončno je počilo: Schumacher ne vidi poti nazaj

Mazepina je zaradi nevarne vožnje kritiziral Mickov stric in nekdanji dirkač F1 Ralf Schumacher, ki meni, da imam finančno zaledje ruskega dirkača prevelik vpliv na politiko moštva.

mick schumacher | Avtor: Epa Epa
"Občutek imem, da Günther Steiner ščiti Mazepina," je v kolumni za Sky zapisal Schumacher, mlajši brat sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela.

"Težko rečem, zakaj je temu tako, a morda zaradi denarja, ki ga v Haas vložil njegov oče. Nikite se med sezono ne morejo odkrižati, ker je v ekipo prinesel preveč denarja. Edini razlog, zakaj Steiner ščiti Mazepina, je finančni interes," je dodal.

Mazepin je v Monzi novinarjem zaupal, da so se v moštvu pogovorili o dogodkih na Nizozemskem, a poudaril, da z Mickom nista dobila nobenih navodil za nadaljnje obračune. "Pogovorili smo se in lepo je vedeti, da nisem v nobenih težavah. Nikomur ne bi bilo v interesu, da bi vsebino zasebnih pogovorov razkrival javnosti, zato bom to zadržal zase," je povedal Rus.

Kar zadeva sporni manever na dirki za VN Nizozemske, je 22-letnik vztrajal pri svojem. "Prekršil nisem nobenega pravila. Dokler ni dobršen del dirkalnika vzporeden tistemu pred njim, dirkaču ni potrebno pustiti širine dirkalnika prostora in lahko spreminja smer vožnje v levo ali desno. Pravilo sem spoštoval in ga bom tudi v prihodnje. Če drviš proti varnostnemu količku, je morda bolje popustiti, kot pa da poškoduješ svoj dirkalnik," je v navezavi na incident s Schumacherjem dejal Mazepin. 

O kritikah Schumijevega strica pa je ruski dirkač povedal: "V angleškem jeziku obstaja zelo zanimiva fraza glede različnosti mnenj. Spoštujem vsa mnenja, ker ima vsak lahko svojega, vendar se mi zdi, da zgolj ščiti svojega sorodnika. Če družina Schumacher potrebuje zaščito v formuli 1, potem bom z veseljem še naprej poslušal takšne reči."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.