Šport > Moto športi
18779 ogledov

Izšel napovednik filma, ki bo povedal resnico o Schumacherju

michael schumacher EPA
Manj kot mesec dni nas loči do izida dokumentarnega filma o Michaelu Schumacherju.

Ameriška produkcijska hiša Netflix je ob 30. obletnici prvega nastopa Michaela Schumacherja na dirki formule 1 objavila uradni napovednik dokumentarnega filma, ki bo izšel 15. steptembra. 

Luca di Montezemolo, Schumacher Edinstven vpogled Šport Schumacher, kot ga še niste videli

Dokumenterac s preprostim naslovom 'Schumacher', ki ga je menedžerka Sabine Kehm označila za "darilo njegove družine ljubljenemu možu in očetu", bo ponudil edinstven vpogled v življenje enega najboljših dirkačev vseh časov.

schumacher | Avtor: Print Screen Print Screen
V filmu bodo v zelo osebnih intervjujih o njem spregovorili njegov oče, žena Corinna ter otroka Gina in Mick, neuradno pa naj bi vseboval tudi prve fotografije od nesreče konec leta 2013, v kateri je Schumacher utrpel hude poškodbe glave.

Poleg članov družine bodo Schumijevo življenjsko zgodbo na poti "od gramoznice Kerpen do svetovne superzvezde" predstavili nekdanji šef Ferrarija Jean Todt, nekdanji prvi mož F1 Bernie Ecclestone, nekdanji menedžer Willi Weber, nekdanji predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo in številni drugi dirkaški veljaki, ki so zaznamovali njegovo kariero.

michael schumacher Po nesreči Šport Javnost bo prvič lahko videla Schumijeve fotografije

Schumacher je vse od padca med smučanjem v Merbielu pred skoraj osmimi leti skrit pred očmi javnosti, prav tako niso znane podrobnosti glede njegovega zdravstvenega stanja.

Drobce informacij je v zadnjih letih javnosti posredoval Todt, a je iz njegovih besed nemogoče potegniti konkretne zaključke. Navijači se nadejajo, da bodo jasnejšo sliko dobili z dokumentarnim filmom, za potrebe katerega je Corinna ustvarjalcem omogočila vstop v družinsko vilo ob Ženevskem jezeru.

Dokumentarni film bi moral luč sveta ugledati že decembra 2019, a se je zaradi zunanjih pritiskov in velike želje producentov po zagotavljanju ustrezne senzibilnosti produkcija zavlekla za več kot leto in pol.

Michael Schumacher Jordan F1 Nor scenarij Šport Pred 30 leti: kako je Schumacher z lažjo prišel v F1!

Komentarjev 2
  • leonardo 16:25 25.avgust 2021.

    V kolikor bodo skrivali v kakšnem stanju je Šumi, je ves dokumenratec brez veze. Saj ne mislim, da bi ga razkazovali kot kakšnega medveda, ampak njegovi pristaši bi gotovo vseeno radi vedeli kaj je s človekom?