Šport > Moto športi
83 ogledov

Ogierju Mehika in skupno vodstvo

Sebastien Ogier WRC po Mehiki Epa
Končan je tretji letošnji reli v seriji WRC.

Francoz Sebastien Ogier (Ford) je zmagovalec relija po Mehiki, tretje preizkušnje za svetovno prvenstvo. Ogier je za 1:13,6 minute ugnal drugovrščenega Španca Danija Sorda (Hyundai), tretjeuvrščeni Britanec Kris Meeke (Citroen) pa je zaostal 1:29,2 minute.

Ogier je z zmago tudi prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi. Za petkratnega svetovnega prvaka Ogierja je to druga zmaga v sezoni, slavil je že na uvodnem reliju Monte Carlo. Na Švedskem je po težavah osvojil 11. mesto.

Ogier je imel v soboto nekaj sreče, da se je izognil truplu psa na cestišču, manj sreče pa je imel njegov rojak Sebastien Loeb (Citroen). Devetkratni svetovni prvak, ki bo letos nastopil le na treh relijih, je vodil do smole s predrto gumo, ki ga je potisnila na peto mesto.

"Na cestišču je bil mrtev pes, ob njem pa je bil še en pes, ki kot da ga je čuval. Moral sem ostro zavirati in sem zato, da bi se jima izognil, končal napol v jarku. Moja žena je zelo zaščitniška do živali, tako da če se ne bi izognil, doma ne bi osvojil nobenih točk," je o incidentu povedal Ogier, ki je v Mehiki zmagal četrtič.

Naslednja preizkušnja bo reli na Korziki v začetku aprila.

Voznik Forda je vodstvo prevzel v 14. hitrostni preizkušnji, ko je smolo imel Loeb, ki je moral zamenjati prednjo levo gumo. "To je pač reli. Verjetno smo vsi zapeljali čez isti kamen, ampak tokrat sem pač jaz imel smolo," je mirno pojasnil Loeb, ki je bil na koncu svojega prvega relija po letu 2013 peti. "To, da sem bil v vodstvu, je več, kot sem pričakoval. Škoda, da se ni izšlo še za boljšo bitko," je še povedal 44-letni Loeb, ki je januarja nastopil na vzdržljivostnem reliju Dakar v Južni Ameriki.

V skupni razvrstitvi ima zdaj Ogier 60 točk, sledijo Belgijec Thierry Neuville (51), Norvežan Andreas Mikkelsen (34), Britanec Meeke (32) in Finec Jari-Matti Latvala (30).

Reli po Mehiki, izidi:

1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Ford) 3:53:58,0
2. Dani Sordo/Carlos Del Barrio (Špa/Hyundai) +1:13,6
3. Kris Meeke/Paul Nagle (VBr/Irs/Citroen) 1:29,2
4. Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Synnevaag (Nor/Hyundai) 1:48,4
5. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra/Mon/Citoren) 2:34,6
...

Vozniki, skupno (3/13):

1. Sebastien Ogier (Fra) 60 točk
2. Thierry Neuville (Bel) 51
3. Andreas Mikkelsen (Nor) 34
4. Kris Meeke (VBr) 32
5. Jari-Matti Latvala (Fin) 30
...

Konstruktorji:

1. Hyundai Motorsport 84
2. M-Sport Ford 72
3. Citroen Racing 71
4. Toyota Gazoo Racing 67

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.