Šport
95 ogledov

Podrobnosti Schumacherjeve nesreče

Smučišče v Meribelu EPA
Michael Schumacher je še tik pred usodnim trkom v skalo pomagal prijatelju na noge. "Šlo je za izjemno zaporedje naključnih dogodkov," pravi njegova predstavnica za tisk.

Sabine Kehm, ki skrbi za odnose z javnostmi sedemkratnega svetovnega prvaka F1 Michaela Schumacherja, je danes popoldan razkrila nekaj novih detajlov o tem, kaj se je v nedeljo okoli 11. ure dogajalo na smučišču v Meribelu v francoskih Alpah. Končalo se je s hudimi poškodbami Schumacherjeve glave in borbo za življenje v bolnišnici v Grenoblu.

Preberite še:

Kot pravi Kehmova, je sama na podlagi pogovorov s pričami dogodka prišla do zaključka, da je imel Schumacher izjemno nesrečo.

Če se tik prej ne bi ustavil ...

Schumacher je smučal v skupini prijateljev, med katerimi je bil tudi njegov sin. Na nekem delu urejene proge je ustavil in pomagal na noge enemu izmed njih, ki je pred tem padel. Nato pa je Michael namesto dalje po steptanem snegu zapeljal levo na del proge, ki je bil neurejen in je ločnica med lahko progo, na kateri je Schumacher smučal dotlej, ter težjo progo. Neurejeni del proge je bil prekrit z globokim snegom, iz katerega so štrlele skale. 

Smučišče v Meribelu | Avtor: EPA EPA
Kot je nadaljevala Kehmova, je Schumacher v tem trenutku očitno naletel na kamen, saj ga je takrat katapultiralo v zrak, pri padcu pa je z glavo treščil na eno izmed skal. Kehmova pravi, da Schumacher tik pred nesrečo sploh ni smučal hitro.

Vseeno je bil trk ob skalo silovit, o čemer priča dejstvo, da je čelada pri tem počila, pravi Kehmova, čeprav je dodala: "Ne vem, kako močno je bila poškodovana, saj je nisem videla."

"Šlo je skrajno zaporedje skrajno nesrečnih okoliščin. Vse skupaj si je težko zamišljati, saj je šlo vse skupaj zelo hitro," je končala tiskovna predstavnica. 

Komentarjev 2
  • Avatar roksa
    roksa 10:13 01.januar 2014.

    Baba je pozabla povedat, da je še prej šel scat.Ne, ne, še prej je pojedel energijsko ploščico.Ne, ne, prvo je scal, pol je pa ..........BOLANO!!!!!!!!!!!!

  • Žurnalček 17:20 31.december 2013.

    Pa kot da je hutrost važna , do kakšne hude nesreče lahko pride. A ste mogoče Žlenderja zaposlil kot svetovalca? Vsakemu bedaku je jasno, da če iz snega gledajo posamezni vrhovi od skal spodaj , da si če pride do ...prikaži večo padca gotov , pa udaril v ta vrh skale z glavo, roko, bokom z čimerkoli , ostajaš trajni invalid ! Smuča se po snegu , ne pa snegu med skalam!