Šport > Moto športi
25 ogledov

Pole Webbru, Alonso po trku 24.

VN Monako kvalifikacije 2010 Mark Webber Red Bull Kubica Vettel
1/22
Žurnal24 main
Na drugi dirki zapored bo z najboljšega startnega mesta začel Mark Webber (Red Bull). Ob njem bo v prvi vrsti Robert Kubica (Renault). Po nesreči na treningu bo Fernando Alonso (Ferrari) startal kot 24.
Fantastično je, da sem tukaj na prvem startnem položaju. Ekipa je naredila super posel. Na vsaki dirki letos smo bili na polu. To je za našo ekipo in za Renault velik uspeh. Ta rezultat moramo izkoristiti za zmago na nedeljski dirki.
Mark Webber

Kot je pred kvalifikacijami pravilno napovedal legendarni Niki Lauda, je zelo izenačeno bitko za startna mesta za VN Monaka dobil Mark Webber (Red Bull). Avstralec bo s t. i. pole positiona začel na drugi dirki zapored. Pred tednom dni je z vodstvom od starta do cilja nato tudi zmagal. Ob njem bo v vrsti vrsti Robert Kubica (Renault), ki je odpeljal le tri desetinke počasnejši čas kroga in je najlepši dokaz, kako izenačena je konkurenca na ulicah Monte Carla. V drugi vrsti bosta na startu šeste dirke sezone Sebastian Vettel (Red Bull) in Felipe Massa (Ferrari). Tudi peti Lewis Hamilton (McLaren) je na kvalifikacijah zaostal manj kot pol sekunde, medtem ko zmagovalec lanske dirke v kneževini Jenson Button (McLaren) na osmem mestu ni bil konkurenčen za višja mesta. Kvalifikacijski dvoboj Mercedesov je petič letos dobil Nico Rosberg. Bil je sedmi in nekaj stotink hitrejši od Michaela Schumacherja.

To ni tisto, kar smo si želeli. Dobro je le, da sem na notrajni strani in bom lahko na startu kaj pridobil. Potihem si želim stopničke, a te bodo težko dosegljive.
Michael Schumacher

Zmagovalec uvodne dirke sezone in najhitrejši na obeh četrtkovih prostih treningih pred VN Monaka Fernando Alonso je na sobotnem dopoldanskem pred zavojem Casino raztreščil svojega Ferrarija in z le šestimi odpeljanimi krogi končal na 16. mestu ter svojim mehanikom pred kvalifikacijami naložil veliko dela. Uro pred začetkom kvalifikacij so iz tabora poskočnega konjiča sporočili, da dirkalnika ne bodo uspeli pravočasno popraviti in tako je moral španski dirkač izpustiti kvalifikacije. Na nedeljski dirki bo startal iz zadnjega, 24. mesta. Pred Alonsom bo zelo težka dirka, saj vemo, kako težko je prehitevati na ozkih in zavitih ulicah Monte Carla. "Take stvari se tukaj pač dogajajo in ne moreš pomagati," se je z zadnjim startnim mestom skušal sprijazniti Alonso. "V Monaku je težko začeti iz zadnje startne vrste, a dirka je dolga. Spomnimo se, da je leta 2006 Schumacher startal iz zadnje vrste, a končal na petem mestu. Moj cilj za nedeljo so točke. Bomo videli, če bomo imeli nekaj sreče."



VN Monaka, Monte Carlo, kvalifikacije (startna mesta):

1. Mark Webber (Red Bull Renault)
2. Robert Kubica (Renault)
3. Sebastian Vettel (Red Bull Renault)

4. Felipe Massa (Ferrari)
5. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes)
6. Nico Rosberg (Mercedes)
7. Michael Schumacher (Mercedes)
8. Jenson Button (McLaren Mercedes)
9. Rubens Barrichello (Williams Cosworth)
10. Vitantonio Liuzzi (Force India Mercedes)
11. Nico Hülkenberg (Williams Cosworth)
12. Adrian Sutil (Force India Mercedes)
13. Sebastian Buemi (Toro Rosso Ferrari)
14. Vitalij Petrov (Renault)
15. Pedro De la Rosa (Sauber Ferrari)
16. Kamui Kobajaši (sauber Ferrari)
17. Jaime Alguersuari (Toro Rosso Ferrari)
18. Heikki Kovalainen (Lotus Cosworth)
19. Jarno Trulli (Lotus Cosworth)
20. Timo Glock (Virgin Cosworth)
21. Lucas di Grassi (Virgin Cosworth)
22. Bruno Senna (Hispania Cosworth)
23. Karun Čandok (Hispania Cosworth)
24. Fernando Alonso (Ferrari)*

*brez nastopa v kvalifikacijah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.