Šport > Moto športi
21 ogledov

Posebno darilo za svetovnega prvaka

valentino rossi
1/5
EPA
Karavana MotoGP se je po uvodnih dirkah v Katarju in ZDA preselila v Španijo, kjer bo v nedeljo na sporedu tretja preizkušnja letošnje sezone. Dan prej bo svoj 26. rojstni dan praznoval Jorge Lorenzo (Yamaha), ki bo za to priložnost dobil prav posebno darilo.

Dvakratni svetovni prvak Jorge Lorenzo (Yamaha) bo v soboto praznoval svoj 26. rojstni dan, ki ga bodo lastniki proge v Jerezu ovekovečili s preimenovanjem dela steze. Zadnji ovinek v Jerezu, ovinek 13, bo po novem nosil ime španskega dirkača. ''To je zame poseben dan. Redki dirkači osvojijo naslov prvaka, še redkeje pa po njih imenujejo ovinek. Za povrhu vsega je Jerez še proga, ki ustreza Yamahi in mojemu načinu vožnje,'' je povedal Lorenzo, ki je na španskem dirkališču zbral že štiri zmage - dve v razredu do 250ccm in dve v MotoGP.

Španski trikotnik

Navijači bodo lahko v Jerezu uživali v trojnem španskem obračunu, v katerega sta poleg Lorenza udeležena še Dani Pedrosa (Honda) in Marc Márquez (Honda). Slednji je že na svoji drugi dirki v razredu MotoGP stopil na najvišjo stopničko in nakazal, da bi bil lahko v letošnji sezoni glavni konkurent Lorenzu v boju za naslov prvaka.

V senci treh Špancev bo na svojo priložnost čakal tudi Valentino Rossi. Italijan v skupnem seštevku po dveh dirkah zaseda četrto mesto, v Jerezu pa je zbral že osem zmag. ''Optimističen sem. Upam, da nam bo vreme naklonjeno in ciljam na uvrstitev na stopničke,'' je povedal The Doctor.

Prvi prosti trening Lorenzu

Na prvem prostem treningu pred začetkom dirkaškega vikenda v Jerezu je bil najhitrejši Lorenzo. Pedrosa je na drugem mestu zaostal za pičle tri tisočinke sekunde, na tretje mesto pa se je povzpel Rossi.

VN Španije, Jerez, prvi prosti trening:

1. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 1:39.701
2. Dani Pedrosa (Špa/Honda) +0.003
3. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) +0.366
4. Cal Crutchlow (VB/Tech 3 Yamaha) +0.412
5. Marc Márquez (Špa/Honda) +0.784
6. Nicky Hayden (ZDA/Ducati) +1.021
7. Stefan Bradl (Nem/LCR Honda) +1.098
8. Alvaro Bautista (Špa/Gresini Honda) +1.137
9. Aleix Espargaro (Špa/Power Electronics Aspar) +1.209
10. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) +1.243

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.