Šport > Moto športi
19 ogledov

Potrjeno: Di Resta bo "Indijec"

Trojica "Indijcev" predstavljena v Glasgowu: Hülkenberg, Di Resta in Sutil. (Fot Žurnal24 main
Indijska ekipe formule 1 Force India je potrdila, da bosta njihova dirkača v sezoni 2011 Adrian Sutil in novinec Paul di Resta. Rezervni dirkač bo Nico Hülkenberg, medtem ko Tonio Liuzzi zapušča moštvo.

Testiranja in predstavitve dirkalnikov so pred vrati in tako je skrajni čas, da se zapolnijo še preostali prosti kokpiti za sezono 2011. Kdo bo sedel v drugega pri Hispanii, sicer še naprej ni jasno, je pa zato danes padla dokončna odločitev pri Force Indii. Ti so imeli to zimo od vseh moštev najtežje delo pri izbiri obeh dirkačev. Za razliko od drugih malih moštev nimajo finančnih težav in tako niso imeli potrebe iskati dirkača z bogatimi pokrovitelji – lahko so izbirali med perspektivnimi in talentiranimi dirkači. In tako so kolebali med četverico.

Sezono 2011 bosta začeli dve ekipi z imenom Lotus Renault, saj se bo sodni proces, kdo lahko uporablja ime Lotus, začel šele sredi marca.

Nemec Adrian Sutil je sezono 2011 končal kot 11. in z dvema petima mestoma dokazal kvaliteto. Italijan Vitantonio Liuzzi je imel 26 točk manj, a vseeno bi težko rekli, da je razočaral. Ob tem imajo v ekipi testnega in rezervnega dirkača iz Škotske Paula di Resto, ki je zadnje štiri sezone eden najboljših v DTM-u, ima pa tudi že izkušnje s testiranjem z McLaren Mercedesom. Na koncu je na radar Force Indie prišel še Nemec Nico Hülkenberg (lani z Williamsom na pole positionu v Interlagosu).

Liuzzi je vseskozi trdil, da ostaja. Za Sutila ni nihče dvomil, da ga bodo odslovili. Da bo Di Resta postal drugi dirkač, se je govorilo že več mesecev. Kaj pa Hülkenberg? To sredo je končno sledila odločitev. In še preden so jo razkrili, je bilo bolj ali manj jasno, kdo bo njihov novi voznik. Novinarsko konferenco so namreč pripravili v Glasgowu, domačem kraju Di Reste. Imeli smo prav: Sutilu se je v moštvu pridružil Di Resta, Hülkenberg pa je postal testni dirkač, Liuzzi je izvisel. Morda je nanje malo pritisnil tudi Mercedes. Čeprav gre za indijsko ekipo, pa zanje ni bil zanimiv njihov rojak Karun Čandok. Lani dirkač Hispanie bo najbrž podpisal pogodbo za rezervnega dirkača malezijskega Lotusa.

"V ekipi sem debitiral leta 2007. Dobro sodelujemo in zato me veseli, da ostajam. V zadnjih dveh letih smo naredili korak naprej. Navdušen sem, da bomo lahko delali še nove in enkrat postali ena od najboljših ekip," je na predstavitvi dejal Sutil. 24-letni Di Resta bo sicer novinec, a ekipo že dobro pozna: "Sem v pravi ekipi za debi v formuli 1. Že dlje delam na svoji fizični pripravljenosti, bil sem tudi že v simulatorju, čez nekaj dni pa se začnejo tudi testiranja." Hülkenberg računa, da se bo čez leto dni vrnil na dirke: "Seveda bi bil raje redni dirkač, a zame je bilo najbolj pomembno to, da ostanem del karavane formule 1." O ciljih za novo sezono še niso govorili.

Dirkaška posadka za sezono 2011:

Red Bull Renault: Sebastian Vettel in Mark Webber
McLaren Mercedes: Lewis Hamilton in Jenson Button
Ferrari: Fernando Alonso in Felipe Massa
Mercedes: Michael Schumacher in Nico Rosberg
Angleški Lotus Renault: Robert Kubica in Vitalij Petrov
Williams Cosworth: Rubens Barrichello in Pastor Maldonado
Force India Mercedes: Adrian Sutil in Paul di Resta
Sauber Ferrari: Kamui Kobajaši in Sergio Perez
Toro Rosso Ferrari: Sebastien Buemi in Jaime Alguersuari
Malezijski Lotus Renault: Heikki Kovalainen in Jarno Trulli
Virgin Cosworth: Timo Glock in Jérôme d'Ambrosio
Hispania Cosworth: Narain Karthikejan in ?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.