Šport > Moto športi
708 ogledov

Presenetljivi zmagovalec prvega prostega treninga sezone

Pierre Gasly Profimedia
Prvi prosti trening sezone v F1 Gaslyju.

Francoski dirkač Pierre Gasly (AlphaTauri) je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pred uvodno dirko sezone svetovnega prvenstva v formuli ena za veliko nagrado Bahrajna.

V Sahirju je bil Francoz ob prvem preizkusu proge hitrejši od obeh dirkačev Ferrarija, Monačana Charlesa Leclerca in Carlosa Sainza mlajšega. Monačan je za Gaslyjem zaostal 0,364 sekunde, Sainz pa je bil pol desetinke počasnejši od moštvenega kolega.

Britanec George Russell, ki je pri Mercedesu zamenjal Finca Valtterija Bottasa, je bil četrti, peto mesto pa je pripadlo svetovnemu prvaku Nizozemcu Maxu Verstappnu (Red Bull). Sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes) je bil sedmi s tričetrt sekunde zaostanka.

Danes bo ob 16. uri na sporedu še drugi prosti trening, v soboto pa bosta na vrsti tretji prosti trening (13.00) ter kvalifikacije (16.00). Dirka bo v nedeljo ob 16. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.