Šport > Moto športi
8411 ogledov

Legendarni Lewis Hamilton bo po novem nastopal z novim priimkom

Lewis Hamilton Carmen Larbalestier Profimedia
Hamilton bo svojemu dosedanjemu dodal še materin priimek.

Sedemkratni svetovni prvak v formuli ena Lewis Hamilton je razkril, da bo spremenil priimek v čast svoji materi Carmen Larbalestier. Hamilton je spremembo priimka razkril ob predstavitvi ciljev v novi sezoni, v kateri namerava osvojiti rekordni osmi naslov svetovnega prvaka.

Sedemintridesetletni britanski dirkač je dejal, da bo svojemu priimku Hamilton dodal še materin priimek, kar pomeni, da bo letos najverjetneje dirkal z novim priimkom Hamilton-Larbalestier.

"Priimek moje mame je Larbalestier in njen priimek bom dodal svojemu," je povedal dirkač Mercedesa v intervjuju na odru na svetovnem sejmu Expo v Dubaju.

"Ker v resnici ne razumem popolnoma celotne ideje, ko se ljudje poročijo, potem ženska izgubi svoj priimek. In moja mama, resnično želim, da se nadaljuje njeno družinsko ime."

Lewis Hamilton Carmen Larbalestier | Avtor: Profimedia Profimedia

Hamilton je dejal, da "dela na" spremembi priimka, a da se to še ne bo zgodilo pred letošnjim uvodnim dejanjem sezone za veliko nagrado Bahrajna 20. marca, tako da je povsem možno, da bo to zadnja dirka, na kateri bo dirkal zgolj s priimkom Hamilton.

Larbalestierjeva se je ločila od Lewisovega očeta Anthonyja Hamiltona, ko je bil star dve leti, nato pa je živel z mamo in starejšima polsestrama, Samantho in Nicolo, do svojega dvanajstega leta.

Britanec, ki je bil na lanski dirki za veliko nagrado Abu Dabija v spornih okoliščinah ob osmi naslov svetovnega prvaka, je celo razmišljal o koncu tekmovalne kariere. Vzel si je premor, preden se je februarja znova pojavil ter sporočil: "Vrnil sem se, da bi se boril za osmi naslov prvaka, zato sem tukaj."

Komentarjev 1
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 09:16 15.marec 2022.

    Najbolj bi mu pasal priimek pussy!

Sorodne novice