Šport > Moto športi
889 ogledov

Vettel napovedal bojkot

sebastian vettel Epa
Štirikratni svetovni prvak se je odzval na vojno na evropskih tleh.

Nemški dirkač formule 1 Sebastian Vettel je zaradi vojaške invazije Rusije na Ukrajino danes napovedal, da se ne bo udeležil dirke svetovnega prvenstva v Sočiju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Medtem ko v številnih športnih zvezah in vodstvih tekmovanj še razmišljajo in pripravljajo odzive na aktualno politično in vojaško dogajanje v Ukrajini, je med športniki, ki so se že odločno odzvali, tudi nekdanji svetovni prvak Vettel.

Na testiranjih v Barceloni je dirkač ekipe Aston Marin dejal, da se je že odločil, še preden bi se morda dirkači sestali z vodstvom tekmovanja in se pogovorili o morebitnih nadaljnjih korakih, povezanih z Rusijo in Ukrajino.

aleksander čeferin Odziv na vojno Šport Čeferin udaril Ruse tam, kjer boli

"Žal mi je za nedolžne ljudi, ki so žrtve in jih ubijajo zaradi neumnih razlogov norega vodenja neke države. Narobe bi bilo dirkati v tej državi in tja ne bom šel," je o udeležbi na dirki v Sočiju, ki je v koledarju sezone 2022 načrtovana za 25. september, dejal Vettel.

Odzval se je tudi svetovni prvak Max Verstappen, ki je dejal, da ni prav voziti v državi, ki je v vojni, vendar je poudaril, da mora odločitev o morebitnem bojkotu sprejeti vodstvo tekmovanja, dodaja agencija dpa.

Uradnega odziva vodstva tekmovanja glede dirke v Sočiju sicer še ni, sporočili so le, da skrbno spremljajo dogajanje.

verstappen | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.