Šport > Moto športi
38037 ogledov

Rusu pokazali vrata, s seboj bo odnesel gore denarja

Nikita Mazepin Epa
Rus Nikita Mazepin ni več dirkač formule 1.

Moštvo Haas F1 Team je prekinilo pogodbo z ruskim dirkačem Nikiko Mazepinom in glavnim pokroviteljem ekipe, ruskim podjetjem Uralkali. Mazepin, ki bi moral v sezoni 2022 tekmovati ob Micku Schumacherju, je sedež izgubil zaradi ruske vojaške operacije v Ukrajini.

"Pri Haas F1 Team smo se odločili za takojšnjo prekinitev partnerstva s podjetjem Uralkali in pogodbe z dirkačem Nikito Mazepinom. Tako kot celotna dirkaška skupnost smo tudi mi šokirani in užaloščeni zaradi invazije na Ukrajino in si želimo čim hitrejšo razrešitev konflikta," je novico o prekinitvi sodelovanja sporočilo moštvo pod vodstvom Guntherja Steinerja. Haas F1 Team bo zamenjavo za Mazepina objavila "v začetku prihodnjega tedna."

nikita mazepin | Avtor: Profimedia Profimedia
Mazepin je v karavano elitnega dirkaškega športa vstopil leta 2021 ob finančnem zaledju podjetja Uralkali, največjega ruskega proizvajalca umetnih gnojil, ki je v lasti njegovega očeta Dmitrija Mazepina.

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je sicer Mazepinu prižgala zeleno luč za dirkanje v prihajajoči sezoni F1, a le pod pogojem, da bo nastopal pod nevtralnimi simboli. Odločitev je pred dnevi pozdravil nekdanji šef tekmovanja Bernie Ecclestone, ki je pri tem izrekel tudi nekaj pohval na račun trenutno globalno osovraženega ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Manj prizanesljiva kot do ruskih in beloruskih dirkačev je bila Fia do organizatorjev VN Rusije, s katerimi je razdrla pogodbo, kar pomeni, da Soči do nadaljnjega ne bo več gostil dirk formule 1.

Novice: Ecclestone: Za Putina bi prestregel kroglo - Vladimir Putin in Bernie Ecclestone Šokiral Šport "Putin je iskren in časten človek, naredil je, kar je obljubil"

Mazepin se lani ni proslavil z rezultati, zelo medijsko odmevni pa so bili tudi njegovi spori z moštvenim kolegom Mickom Schumacherjem, s katerim nikoli nista našla skupnega jezika.

Rusov oče Dmitrij Mazepin je sredi sezone moštvu celo grozil z ukinitvijo finančne podpore, če ne bodo dirkačema zagotovili enakovrednih pogojev, potem ko so se pojavila namigovanja, da naj bi Schumacher dirkal z nekoliko lažjim dirkalnikom.

Mazepin se skozi celotno krstno sezono ni otresel statusa povprečnega dirkača, ki si je pot v F1 utrl s pomočjo očetove denarnice.

mick schumacher Zavrelo Šport Dokončno je počilo: Schumacher ne vidi poti nazaj mazepin schumacher Monza Šport Poglejte, kaj je Mazepin tokrat storil Schumacherju
Komentarjev 8
  • Boris 10:11 06.marec 2022.

    Brez očetove denarnice noben dirkač ne bi prilezel do F1. No, je bila kje v akciji mamina denarnica, mogoče ?

  • rd2dmk2 09:53 06.marec 2022.

    to je pa res ukrep.. namesto da bi pobrali ves denar rusom, se ga branijo. ampak gnojila pa bodo kupili, pa magari od marsovcev, ki so prej kupili od rusov. in kdo bo najeba?l ja jest, pa ti, pa mi ...prikaži več vsi, ki bomo za moko, špagete in kruh plačali vse posredinike pa še kakšen kalašnikov zraven.

  • Peggy_Reyes 09:42 06.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎