Šport > Moto športi
32 ogledov

Pričakoval Bottasovo maščevanje

kimi raikkonen EPA
Rivalstvo Kimija Räikkönena in Valtterija Bottasa je na VN Mehike dobilo nove razsežnosti. Tokrat jo je skupil dirkač Ferrarija.

Potem ko sta zapletla v incident na VN Rusije, kjer je Bottas v zadnjem krogu ostal brez uvrstitve na stopničke, Räikkönen pa je po pribitku polminutne kazni vpisal osmo mesto, sta bila dirkača znova na delu v Mexico Cityju. 

kimi raikkonen | Avtor: EPA EPA
Za razliko od dirke v Sočiju je krajši konec potegnil Räikkönen, ki je s poškodovanim dirkalnikom končal ob stezi, medtem ko si je Bottas privozil uvrstitev na najnižjo zmagovalno stopničko.

Komisarji so incident označili za običajno dirkaško nesrečo, nekdanji svetovni prvak pa je po dirki priznal, da ga razplet ni presenetil, saj je vedel, da se mu bo Valtteri želel oddolžiti.

''Kar zadeva incident z Bottasom, vsaka zgodba ima dve plati. Vsak ima lahko svoje mnenje, a po pravici povedano, česa drugega tudi nisem pričakoval. Po tem, kar se je zgodilo v Rusiji, sem vedel, da se lahko pripeti kaj podobnega. Ali je to naredil namerno? Ne vem, presodite sami. To nima vpliva na končni rezultat in ne bo vplivalo na prihodnost,'' je povedal Räikkönen.

Ferrari je v Mehiki vpisal prvi dvojni odstop po letu 2006, ko sta Michael Schumacher in Felipe Massa odstopila na VN Avstralije. Šef rdečih Maurizo Arrivabene je dirko označil za najnižjo točko v letošnji sezoni. ''Tekom sezone smo visoko letali, tokrat smo dosegli dno. To je dobra lekcija za nas, saj si s tem krepimo karakter za prihodnje leto,'' je povedal Arrivabene.

Potem ko je v Rusiji izrekel podporo svojemu dirkaču, je tudi tokrat vztrajal pri tem, da je bila nesreča ledenih Fincev povsem običajna. ''Dirkaški incident. Zgodilo se je v Rusiji in zdaj spet. To je F1. Najpomembneje je, da se nihče ni poškodoval. Nesreče so del predstave. Nikogar ne krivim,'' je sklenil prvi mož Ferrarija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.