Šport > Moto športi
82 ogledov

Prvi favorit za naslov suveren na domačih tleh

Fabio Quartararo Profimedia
Quartararo na domači dirki s prvega mesta.

Francoz Fabio Quartararo (Yamaha SRT) je zmagovalec kvalifikacij pred nedeljsko dirko svetovnega motociklističnega prvenstva za VN Francije v Le Mansu. V elitnem razredu motoGP bosta iz prve vrste začela še Avstralec Jack Miller (Ducati Pramac) in Italijan Danilo Petrucci (Ducati).

Po osmih dirkah sezone je v vodstvu SP Quartararo s 108 točkami, drugi je Španec Joan Mir (Suzuki) s 100, tretji pa njegov rojak Maverick Vinales (Yamaha) z 90.

Fabio Quartararo | Avtor: Profimedia Profimedia

Vinales je bil danes v kvalifikacijah peti, Mir pa se ni prebil v skupino najhitrejših in bo imel šele 14. izhodišče. S četrtega mesta bo v nedeljo začel Britanec Cal Crutchlow (Honda LCR), s šestega pa Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), ki je četrti v skupnem seštevku.

V šibkejših razredi moto2 in moto3 sta si najboljši izhodišči privozila Američan Joe Roberts in Španec Jaume Masia. Prvi je v moto2 ugnal Britanca Sama Lowesa in Avstralca Remyja Gardnerja, drugi pa v moto3 rojaka Alberta Arenasa in Britanca Johna McPheeja.

V nedeljo se bo preizkušnja v elitnem razredu motoGP začela že ob 13. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.