Šport > Moto športi
919 ogledov

Yamaha razbila konkurenco, Rossi znova odličen

Franco Morbidelli Profimedia
Morbidelli bo startal s prvega mesta v Barceloni.

Na nedeljski dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu bo v Barceloni s prvega mesta v elitnem razredu motoGP začel Italijan Franco Moribidelli (Yamaha SRT). Iz prve vrste bo startal še njegov moštveni sotekmovalec Francoz Fabio Quartararro, uspeh Yamahinih dirkačev je s tretjim časom dopolnil še član tovarniške ekipe Valentino Rossi.

Popoln izkupiček je Yamahinim dirkačem pokvaril le Avstralec Jack Miller (Ducati), ki se je uvrstil med tretjega Italijana in Španca Mavericka Vinalesa na petem mestu.

valentino rossi Konec ugibanj Šport Yamaha potrdila Rossijevo odločitev

Precej slabše izhodišče pa bo imel vodilni v SP Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), ki se ni uvrstil med deseterico za zaključne boje v kvalifikacijah in je na koncu iztržil le skromno 17. izhodišče.

Andrea Dovizioso | Avtor: Epa Andrea Dovizioso. Epa

Pred nedeljsko dirko je sicer vrh v motoGP ob odsotnosti poškodovanega svetovnega prvaka Španca Marca Marqueza precej zgoščen. Vodi Dovizioso s 84 točkami, le eno manj imata Quartararo in Vinales, četrti pa je z 80 Španec Joan Mir (Suzuki), ki je današnje kvalifikacije končal na osmem mestu.

Dirka v elitni konkurenci se bo v Barceloni v nedeljo začela ob 15. uri.

Komentarjev 1
  • posos47971 20:52 26.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim........ quality9.best