Šport > Moto športi
21 ogledov

Red Bull skrčil izbor na dva dirkača

christian horner EPA
Šef Red Bulla Christian Horner je razkril, da v igri za zamenjavo Marka Webbra ostajata dva dirkača.

Ekipa Red Bulla se je odločila, da bo v Silverstonu testirala brez Marka Webbra.

Svetovni prvaki bodo zaradi omejenega urnika testirali s Sebastianom Vettlom in dirkačem Torra Rosa Danielom Ricciardom, ki naj bi bil glavni favorit za zamenjavo Avstralca, ki po koncu sezone zapušča formulo 1. ''Želimo si preizkusiti Ricciarda kot morebitno zamenjavo za prihodnje leto. Seveda je veliko zanimanja za prosti sedež, zato je to lepa priložnost za nas in za Ricciarda,'' je povedal Horner.

Med kandidate za zamenjavo Webbra sta sprva spadala še Kimi Räikkönen in Jean-Eric Vergne, vendar je slednji, kot kaže, izpadel iz enačbe.

Vergne in Ricciardo sta v zadnjih dveh sezonah s težavo dosegala točke, a Horner je prepričan, da gre razloge iskati v dirkalniku. ''Treba je upoštevati, kaj sta imela na voljo. Jean-Eric in Daniel sta nedvomno zelo hitra dirkača, zato smo se tudi odločili, da Daniela posadimo v dirkalnik,'' je dodal Horner.

Räikkönen ostaja favorit

Čeprav je Ricciardo v zadnjih dneh vzbudil veliko pozornosti, pa pri Red Bullu vztrajajo, da favorit ostaja Räikkönen. ''Kimijevi pretekli rezultati govorijo sami zase in v tem trenutku je kandidat za naslov prvaka. Srečo imamo, da se za nas zanimajo takšni dirkači, kot je Kimi. Želimo si najhitrejšega in najboljšega dirkača. Vzeli si bomo čas in poskrbeli, da bo tisti, ki bo zamenjal Webbra, prava izbira,'' je zaključil Horner.

ricciardo raikkonen | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.