Šport > Moto športi
17 ogledov

Rosberg: ''Nisem zaskrbljen''

nico rosberg lewis hamilton EPA
Dirkač Mercedesa Nico Rosberg, ki bo v naslednji sezoni dobil novega moštvenega kolega, je prepričan, da lahko premaga Lewisa Hamiltona. Britanec se v nemško ekipo seli po odhodu Michaela Schumacherja.

Lewis Hamilton po koncu sezone zapušča McLaren, kjer je leta 2008 osvojil svoj edini naslov svetovnega prvaka. Pridružil se bo moštvu Mercedesa, kjer bo dirkal ob Nicu Rosbergu. Nemec, ki je v letošnji sezoni dosegel prvo zmago v karieri, je prepričan, da bo lahko konkuriral novemu tekmecu. ''On je eden najboljših dirkačev, zato bo zelo zanimivo tekmovati njim. Pepričan sem, da mi bo šlo dobro,'' je povedal Rosberg in dodal: ''Nisem zaskrbljen. Vesel sem, da prihaja, in to bo zame nov izziv.''
Rosberg upa, da bo Hamiltonov prihod Mercedesu pomagal v boju za naslov konstruktorskega prvaka. ''Zelo sem samozavesten. Ekipa dobro napreduje in letos smo dobili veliko novih sodelavcev, ki bodo počasi pokazali svoj vpliv. Prepričan sem, da nam bo s Hamiltonom šlo bolje. To bo dobra spodbuda za vse, saj je sprememba vedno dobrodošla,'' je zaključil 27-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.