Šport > Moto športi
6 ogledov

Rossi bi kar zajokal

valentino rossi EPA
''Najraje bi zajokal,'' je po domači dirki za VN San Marina, na kateri je osvojil peto mesto, dejal Valentino Rossi.

Vodilni dirkač prvenstva motoGP ni izpolnil zastavljenega cilja, da bi se pred domačimi navijači zavihtel na zmagovalne stopničke, zato je bil po dirki odkrito razočaran, čeprav se zaveda, da je storil pomemben korak v smeri naslova svetovnega prvaka.

''Najraje bi zajokal. Po drugi strani pa sem povečal svojo prednost v skupnem seštevku za 11 točk. To je najpomembneje. Škoda zaradi dirke, še posebej v Misanu. Pomembno je bilo, da bi se uvrstili na stopničke, a pogoji so bili zelo težki,'' je povedal italijanski dirkač.

''Prvi dve tretjini dirke sta bili dobri. Na suhi stezi mi je šlo dobro, po prvi menjavi motorja prav tako, saj sem bil zelo hiter. Potem se je začelo sušiti in spet smo morali zamenjati motor. Odličitev je bila težka. Ker se s Jorgejem boriva za naslov, je bilo še težje, saj je treba sprejeti pravo odločitev brez prevelikega tveganja,'' je dodal Rossi.

''Če bi šel v bokse prej, bi bilo bolje za končni rezultat, a bolj tvegano. Želel sem se ustaviti dva kroga prej, vendar je še vedno rosilo. Če bi se ustavil in bi deževalo naprej, bi bila moja uvrstitev zalo slaba. Videl sem, da je Jorge za mano, zato sem se odločil, da nadaljujem. Na stezi sem ostal predolgo in v naslednjih dveh krogih izgubil kar nekaj časa,'' je pojasnil Rossi.

Po zaslugi dobre taktike sta najboljši rezultat na dirkah motoGP zabeležila Bradley Smith na drugem in Scott Redding na tretjem mestu. ''Dirkači, ki so bili pred mano, niso imeli kaj izgubiti. Marc je bil zelo hiter in v pravem trenutku zamenjal motor. Smith, ki je končal na drugem mestu, ni zamenjal gum. Ogromno je tvegal. Če bi dežavalo naprej, bi bil 12. Jaz si tega ne morem privoščiti. Prav tako Redding, ki je imel nesrečo na začetku in se je odločil za gladke gume. Sprejel je pravo odločitev, ki je bila posledica napake,'' je še povedal ''The Doctor''.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.