Šport > Moto športi
16 ogledov

Rubens ostaja, Hülkenberg odhaja

Nico Hülkenberg Williams Žurnal24 main
Hülkenberg se je odločil za slovo od Williamsa, še preden ga odslovijo in je tako spraznil kokpit za bogatega Maldonada. Barrichello ostaja v formuli 1 še eno sezono. Kdo ima še prost sedež?

Sezona 2010 je končana. Pred zimskimi počitnicami bodo ekipe še ta teden v Abu Dabiju preizkusile mlade dirkače. Nato bo čas za načrtovanje in izdelavo novih dirkalnikov ter podpisovanje pogodb za zadnje proste sedeže. Že dan po zadnji dirki pa je jasno, da službo išče Nico Hülkenberg. Še preden ga je Williams utegnil odpustiti, je 23-letni Nemec s svojim menedžerjem Willijem Webrom sporočil, da zapušča Franka Williamsa. Dirkač, ki je pred tednom dni osvojil svoj prvi najboljši startni položaj in prvi za Williamsa po petih sezonah, je ob slovesu dejal: "Žal mi je, da se je to zgodilo. Zelo rad bi ostal pri Williamsu. Ekipi bi se rad zahvalil za lepo sezono in jim zaželel veliko uspeha v bodoče."

Za Rubensa smo se odločili, ker ima tehnično znanje, izkušnje in strast. Letos je pokazal vse, kar smo pričakovali in smo zato veseli, da še leto dni ostaja z nami.
Frank Williams

Kot zatrjuje Weber, Hülkenberg zagotovo ostaja v formuli 1. "Pogovarjam se z več ekipami. Nico bo imel sedež za sezono 2011." A možnosti ni veliko, saj Vitalij Petrov skoraj zagotovo ostaja pri Renaultu, kar pomeni, da imajo proste sedeže le še Force India, Lotus in Hispania. Slednji ne pridejo v poštev. Vsaj če gre verjeti govoricam, ki se pojavljajo v paddocku in so bile razlog, da je Hülkenberg na tak način zapustil Williamsa. Slednji naj bi mu ponudili večletno pogodbo, a ga "po nogometno" za sezono 2011 poslali k Hispanii, nato pa bi se leta 2012 (ko se bo upokojil Rubens Barrichello) vrnil v angleško ekipo.

Rubens Barrichello je sezono 2010 sklenil na 10. mestu in osvojil 47 točk. Nico Hülkenberg je bil 14. z 22 točkami. Pastor Maldonado je aktualni prvak serije GP2.

Frank Williams in njegovi sodelavci Hülkenbergove odločitve niso želeli komentirati, le zahvalili so se mu za sezono. "Hvala Nicu za trdo delo. Dobro se je pripravil za formulo 1. Pri Williamsu se od nekdaj trudimo, da v formulo 1 pripeljemo mlade talente. Verjamemo, da bo Nico še veliko dosegel. Želimo mu vse dobro in upam, da se naše poti še kdaj križajo," je zapisal Williams, ki pa se je obenem odločil, da z 38-letnim rekorderjem po številu dirk, Barrichellom, podaljša za še eno sezono. Tako ima Williams zdaj prosto pot, da v to tekmovanje pripelje novega mladega talenta (a ta ima v prvi vrsti več denarja kot talenta) – Venezuelca Pastorja Maldonada. Pričakovati je, da bo podpisal po testiranjih ta teden.

Dirkaška posadka za sezono 2010:

Red Bull Renault: Sebastian Vettel in Mark Webber
McLaren Mercedes: Lewis Hamilton in Jenson Button
Ferrari: Fernando Alonso in Felipe Massa
Mercedes: Michael Schumacher in Nico Rosberg
Renault: Robert Kubica in bržkone Vitalij Petrov
Williams Cosworth: Rubens Barrichello in bržkone Pastor Maldonado
Force India Mercedes: bržkone Adrian Sutil in ?
Sauber Ferrari: Kamui Kobajaši in Sergio Perez
Toro Rosso Ferrari: Sebastien Buemi in Jaime Alguersuari
Lotus Renault: Heikki Kovalainen in bržkone Jarno Trulli
Virgin Cosworth: Timo Glock in Lucas di Grassi
Hispania Cosworth: ? in ?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.