Šport > Moto športi
10957 ogledov

Schumacher oštel svojega nečaka

Mick Schumacher Profimedia
Mlajši brat Michaela Schumacherja ni iskal izgovorov za zadnji spodrsljaj njegovega nečaka.

Nekdanji dirkač formule 1 Ralf Schumacher je svojemu nečaki Micku Schumacherju pripisal vso dogovornost za nesrečo na dirki za VN Monaka, na kateri je 23-letnik prepolovil svoj dirkalnik in s tem ujezil šefa moštva Güntherja Steinerja.

Mick Schumacher Razpad sistema Šport Pri Haasu vre, Schumacher v nemilosti šefa ekipe

Mladi Schumi je po svoji oceni zgrešil idealno linijo za približno deset centimetrov in napako plačal z odstopom. Brez uvrstitve je po okvari motorja ostal tudi njegov moštveni kolega Kevin Magnussen.

Bolj kot točkovna ničla šefe ameriškega moštva skrbijo naraščajoči stroški popravil, saj je bila to Schumijeva druga velika nesreča v letošnji sezoni.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

"Mickov vikend v Monaku je za pozabo," je v pogovoru za Sky Germany ocenil njegov stric. "Povsem sam je bil kriv za odstop na dirki. Drugi dirkači so tisti predel odpeljali brez problema, on pač ne. Sprva sem mislil, da je morda zadel zaščitno ogrado in predrl pnevmatiko, vendar to ni bil vzrok za nesrečo."

"Zapeljal je na moker predel. Takšnih napak si ne sme privoščiti. Ne samo, da je imel uničeno dirko, temveč je tudi naredil veliko škode na dirkalniku, kar ima precejšnje finančne posledice za ekipo," je opozoril Ralf.

Po neuradnih podatkih naj bi popravilo Schumacherjevega dirkalnika stalo približno milijon ameriških dolarjev.

Med dirkaškim koncem tedna v kneževini so po paddocku zaokrožile govorice, da se pri Haasu nagibajo v prevetritvi dirkaške zasedbe. Glede na to, da Magnussen dosega precej boljše rezultate od Schumacherja, naj bi bil Nemec v nevarnosti za odstrel.

Med možnimi destinacijami se omenja Aston Martin, kjer bi Schumacher lahko zamenjal Sebastiana Vettla, če se bo ta odločil za upokojitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.